Jelentősen frissítik a Google keresőmotorját

Jelentősen frissítik a Google keresőmotorját

A cég egy nagyobb frissítéssel készül, ami szerintük javítja majd a találatok minőségét és hitelességét.

A vállalat egy új blogbejegyzésben tette közzé az elkövetkezendő hónapokban bekövetkező változtatásokat. Egy széles körű keresőmotor frissítés várható, aminek célja, hogy jobban kielégítsék a látogatók tartalmi igényeit. Emellett pedig hátrább sorolják azokat az oldalakat, amelyek nem eredeti tartalmakat gyártanak vagy csak információkat gyűjtenek.

A Google évente több ezer frissítést ad ki keresőmotor-rangsorolási rendszeréhez. Általában ezeknek az eredményét fokozatosan érzik meg a felhasználók, de azt mondják, hogy ez a tervezett frissítés jelentősen megváltoztatja a felhasználói élményt. A Google egyik munkatársa úgy nyilatkozott, hogy a leghasznosabb tartalmak a vásárlással, szórakoztatással és technológiával kapcsolatos találatok, valamint nagyon népszerűek a „Hogyan kell…” típusú tartalmak is.

A felhasználóknak arra kell számítani, hogy a frissítés után a keresési eredmények hasznossága fejlődik és javul. A Google célja, hogy minimálisra csökkentsék azoknak a felhasználók számát, akik csalódottak a keresési eredmények miatt. A frissítés jelentős hatással lesz a tartalomkészítőkre is, az eredeti hasznos tartalmakat kínáló oldalakat nem fogja változás érinteni vagy még nőhet is a forgalmuk, mások azonban hirtelen a keresési eredmények alján találhatják majd magukat.

Forrás: https://www.techradar.com/news/google-search-is-changing-in-a-big-way

Kiemelt kép: Solen Feyissa / Unsplash

menu
menu