Regisztráljon domain nevet!

Részletes keresés Hogyan válasszunk domaint?

Éjszakai domain regisztrációs láz

Egy új márkanév bevezetése miatt domainek iránti harc alakult ki csütörtök éjszaka.
Éjszakai domain regisztrációs lázA korábbi és az új arculat
A nyílt forráskódra épülő rendkívül népszerű honlapfejlesztő rendszer, a Mambo szeptember elsejétől új néven érhető el. Az új elnevezés "Joomla!", amely jelentése szuahéli nyelven: közösség. A rendszert fejlesztő csapat magyar idő szerint csütörtök este 1/2 8-kor hozta nyilvánosságra az új nevet. A titokban zajló névválasztási döntésben nagy szerepe volt annak, hogy a Joomla.com, .net és .org címek szabadok voltak. A Mambo - azaz az új Joomla! - rendszer ismertsége rendkívül nagy világszerte, így az új név nyilvánosságra kerülését követően perceken belül beindult a harc a "Joomla!" domainekért.
A bejelentés óta a "Joomla" karakterláncot tartalmazó .com, .net, .org és .info domain nevek százait jegyezték be a világ minden tájáról, azonban nem kizárólag a nemzetközi tartományok alatti webcímekért indult küzdelem, a nemzeti domaintér alatti a "Joomla"-s cimekért is nagy harc volt a csütörtök este. A legtöbb domain tartományban a csata a legértékesebb címekért náhány óra alatt le is zárult. Az indiai Joomla.in 19 óra 46 perckor, a brit Joomla.org.uk 19:40-kor, az amerikai Joomla.us 19:43-kor, az osztrák Joomla.at 20:17-kor került bejegyzésre. A magyar Joomla.hu webcím foglalását pár perccel este kilenc óra előtt indították el. A domain várhatóan a legnagyobb hazai exmambos közösség kezelésébe kerül, azonban a webcím csak a 14 napos bejegyzési procedúra után válhat aktívvá.
Patai László, a Mamboserver magazin szerkesztője , a Joomla.hu domain várományosának képviselőjét kerestük meg az névváltással kapcsolatban.

A joomla.hu jó kézbe kerül

Sokan bizonytalannak látták a Mambo sorsát az elmúlt hetekben, de szerencsére tisztázódoott a fejlesztői környezet helyzete és az új név új lendületet adhat mind a magyar, mind a nemzetközi ex Mambos közösség számára. A Mambosok a névváltásra hetek óta készültek a világ minden táján. A többi nemzeti közösséghez hasonlóan mi is izgatottan vártuk a "keresztelőt". Egy regisztrátorral napokkal ezelőtt leegyeztettük, hogy egy kivételesen késői órában kellene indítani egy regisztrációs kérelmet, a regisztrátor (Microware Hungary Kft.) rugalmasságának köszönhetően sikerült időben elindítani a számunkra legértékesebb cím bejegyzési kérelmét, így várhatóan miénk lesz a Joomla!.hu. Természetesen több címet is indítottunk így a Joomlatarhely.hu, a Joomlahosting.hu, a Joomlaprogramozas.hu, a Joomlaportal.hu, a Joomlaforum.hu domainek is a kezelésünkbe kerülhetnek a jövőben. Mivel a nyílt forráskódú ingyenes rendszer fejlesztésének legfontosabb pontjai az internetes fórumok, ezért is szükséges, hogy a felhasználók számára legegyértelműbbnek tűnő domain nevek ne kerüljenek olyanok kezébe, akik a domain értékesítéséből profitot akarnak szerezni. Sajnos a korábi név használata ideján is több ilyen cím volt. A mamboforum.com jelenleg is eladó. Úgy tűnik, hogy ezt sikerült megvalósítanunk és tovább szolgálhatjuk a hazai régi-új Mambo-Joomla! közösséget. - nyilatkozta Patai László.

Máris lehet licitálni

A főszerkesztő által is említett domain felvásárlási nehézségeket szinte lehetetlen megkerülni. A legnépszerűbb domain aukciós portálon máris 9 eladó "joomla"-s domainre lehet licitálni. Ezek a jjoomla.org, freejoomla.com, a peekjoomla.com, a joomlar.com, a joomlaa.com, a jjoomla.com, a joomlaa.org, a joomlaads.com és a joomlazilla.com.
Tetszett a cikk? Megér egy lájkot?
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel « vissza az előző oldalra
nyomtatás küldés
Mambo vs Joomla!
A Mambo rendszer nyílt forráskódú honlap generáló rendszerként jött létre. A fejlesztői gárda és a kiadói jogokat birtokló Alapítvány között néhány hete feszültség keletkezett és válás lett a dolog vége. A programozók kilépve a Miro nevű cég által ellenőrzés alatt tartott Alapítvány alól a program új néven való publikálását határozták el. Az egyelőre kérdéses, hogy Mambo néven folytatódik-e a rendszer fejlesztése, azonban a programozói csapat által Joomla néven indított régi-új fejlesztői környezet ismét reneszánszát élheti a jövőben.
Keresés szakértőink válaszai között

Kérdezzen Ön is szakértőnktől!