Regisztráljon domain nevet!

Részletes keresés Hogyan válasszunk domaint?

Az Altavista felé billent a mérleg nyelve

Az Altavistát működtető gazdasági társaság 43 webcím kezelési jogát kapta meg.
Az Altavista felé billent a mérleg nyelve
Az amerikai internetes keresőóriás, az Altavista tulajdonosai az ENSZ választottbíróságához fordult néhány, az Altavistához hasonló hangzású domain megszerzése ügyében. A vitatott 43 név egy része egy panamai, másik része pedig egy litván cég kezében volt.
Az Altavista szakembereinek számítása szerint a 43 féle módon félregépelt domain összesített találata meghaladhatja a havi félmilliót. Ez a szám valószínűleg hűen tükrözi a valóságot, hiszen a keresőprogram napi 40 millió keresést hajt végre. A választottbíróság a keresőt működtető cég javára döntött és kötelezte a cégeket az actavista.com, aliavista.com, alkavista.com, autavista.com, antavista.com, valamint további 38 név átadására.
A nyertes cég a döntést kommentáló sajtónyilatkozatban kijelentette, hogy sajnálatosnak tartják az új domainfoglalási jelenséget. Annál is inkább, mert a módszer már nem csak az internetes üzletben értekelt cégeket érinti, hanem a más szakterületen működő társaságokat/szervezeteket is. Emlékeztetőül közlik, hogy egy domainkalóz közel 250 hasonló nevet jegyeztetett be a nyár folyamán, köztük a swisair.com-ot és a Volswagen.com-ot is.
Augusztusban a bíróság 40 doménnel kapcsolatosan hozott hasonló döntést, akkor az Altavista legnagyobb riválisa, a yahoo felé billent Justitia mérlegének nyelve.
Tetszett a cikk? Megér egy lájkot?
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel « vissza az előző oldalra
nyomtatás küldés
Keresés szakértőink válaszai között

Kérdezzen Ön is szakértőnktől!