Domainkonferenciák hete május végén

Domainkonferenciák hete május végén

Több alkalommal szerveztek már domain témában konferenciát, azonban május végén Seattleben és Las Vegasban is megrendezésre kerül egy-egy ilyen találkozó.

A domain tulajdonosok bulizós találkozója

A Domain Name Journal és a World Association of Domain Name Developers (Domain Név Fejlesztők Világszövetsége) által életre hívott T.R.A.F.F.I.C. névre keresztelt konferencia második alkalommal kerül megrendezésre 2005 május 24. és 27. között. A rendezvényen a domain tulajdonosok adnak egymásnak találkozót. A esemény fő célja, hogy a domain portfólióval rendelkezők találkozzanak egymással és megosszák tapasztalataikat. A rendezvény programja is ehhez igazodik: többségében a webcímek értékesítési módszereivel, problémáival és az eladási árak növelésének módszereivel, illetve tapasztalataival foglalkoznak majd a résztvevők kis csoportokban folyó műhelymunkában. A házigazda Rick Schwarz (ő adta el a men.com-ot 1,3 millió $-ért) és a webcímekkel kapcsolatos ügyek szakértőjeként számon tartott jogász, Howard Neu lesz.
A T.R.A.F.F.I.C. több, mint konferencia, ugyanis ezen a találkozón gyakran cserélnek gazdát nagy értékű webcímek, illetve az egymást csak fórumokból ismerő domain tulajdonosok találkoznak itt és az esti kötetlen beszélgetések gyakran kicsapongó bulikba csapnak át… A részvételi díj a jelentkezés időpontjától függően 795 és 1295$ között mozog, amely a teljes ellátást is magában foglalja. A rendezvény szponzorai között a legnagyobb webcím értékesítő portálokat találjuk meg.

Seattleben a másik érdekcsoport is tanácskozik

Az előzőekben ismertetett eseménytől témában nem azonban koncepciójában eltér a DomainRoundtable 2005 (Domain Kerekasztal) elnevezésű rendezvény. A T.R.A.F.F.I.C.-kal azonos időpontban megrendezésre kerülő találkozó főszervezője a domainpiacon egyedi termékeket kínáló Name Intelligence Inc. (ld. keretes írásunkat) A cég prominens szponzorokat tudott az esemény mögé állítani. Többek között a .com és .net webcímek kiosztását koordináló cég a VeriSign Inc és az Internet második legnagyobb regisztrátora, a GoDaddy is támogatja a konferenciát. A tanácskozás részvételi díja 620$, amely nem tartalmazza a rendezvénynek otthont adó hotelben való megszállás költségeit. Az esemény hivatalos honlapján található információ szerint a keletkező profitot a decemberi szökőár károsultjai számára ajánlják fel. A találkozó programja egyelőre még az összeállítás fázisában van, azonban az már biztos, hogy a GoDaddy alapító ügyvezetője és a domainnel foglalkozó média egyik piacvezetőjének, a CircleID.com-nak a főszerkesztője is előadást tart. A tervezett menetrend alapján valószínűsíthető a rendezvény sikere, mivel a 3 napos konferencia résztvevői számos érdekfeszítő témában is hallhatnak előadást. A rendezvény zárásaként első alkalommal kerül majd kiosztásra a Name Intelligence Award, amely a webcímek területén kiemelkedőt alkotó személy elismerésére lesz hivatott.

menu
menu