Szuperbukta az új domain végződés

Szuperbukta az új domain végződés

Mindössze 4 igény 2 cégcsoporttól érkezett az új végződésre.

Az újonnan bevezetésre kerülő domain végződések igazi piaci megmérettetésére december 30-án került sor. A .web arab nyelven leírt változata volt az első piaci szereplők számára megnyitott domain tartomány.

A most lezárult első, un. sunrise periódusa alatt azon szervezetek nyújthattak be domain igénylést, akik védjegy jogosultsággal rendelkeztek. December 30-án az első megnyitott domain tartományt kezelő nyilvántartó szervezet (DotShabaka Registry) meglehetősen szűkszavúan nyilatkozott a DomainIncite.com portál megkeresésére, melyben az új végződés iránti piaci igényekről szerettek volna információhoz jutni. Akkor a "nagyon kevés igény érkezett" választ kapta a szakportál. Mára kiderült, hogy összesen 4 (!) domain bejegyzésére került sor mindössze.
A "Lancel" bőr táskákat, a "Montblanc" luxus termékeket és a "Piaget" márkanéven órákat forgalmazó cég, valamint a "Rolex" néven ismert órákat értékesítő cég nyújtott be domain regisztrációs igényt. A négy igénylésből az első három ráadásul egy cégcsoporthoz tartozik, tehát valójában csak 2 igénylő figyelt fel az arab ".web"-ben rejlő lehetőségre.
Annak ellenére is óriási meglepetés az regisztrációk alacsony száma, hogy a sunrise időszakban csak az arab karakterekkel bejegyzett védjegyek birtokában lehetett domain igénylést benyújtani.

menu
menu