Sikeres a .travel domaintér

Sikeres a .travel domaintér

A .travel végű domaintér kezelője által kiadott közlemény szerint a bevezetés óta 16162 webcímet osztottak ki az új végződés alatt.

A 16 hete bevezetett új domaintér, a .travel kezelésével megbízott szervezet a Tralliance Corporation elnöke által kiadott közlemény szerint eddig összesen 16 162 webcím kiosztása történt meg az új végződés alá.
A domaintér használatát kifejezetten a turisztikai ipar számára engedélyezte a domain nevek kiosztásáért felelős legfőbb hatósága, az ICANN. A .travel végű webcímek regisztrációját csak szigorú feltételek mellett igényelhetik azok a szervezetek, amelyek igazolni tudják, hogy turizmushoz kapcsolódó tevékenységet folytatnak. Magyarországi szervezetként például a hazai légitársaság foglalt már le címet magának. A malev.travel-t a cég a londoni irodáján keresztül igényelte.
“A domaintér az World Wide Web szerves részévé vált. Elégedettek vagyunk az első három hónap eredménnyel és továbbra is várjuk a világ legjelentősebb iparágában tevékenykedő szervezetek regisztrációs kérelmeit.” – áll Ron Andruff, a Tralliance elnöke által kiadott sajtóanyagban.
A szervezet hivatalos közleményéből áramló optimizmus azonban nem teljesen indokolt, ugyanis egy-egy domaintér megnyitását követő első hetek után az új végződés iránti érdeklődés minden esetben alábbhagy. A szervezetnek várhatóan most kell majd emlékeztető reklám kampányokra költenie és ez várhatóan jelentős költséggel jár majd.
A domaintér sikerét az is kétségessé teszi, hogy a Tralliance-szel szerződésben álló regisztrátor cégek a domain piac szokásos áraihoz képest drágán kínálják a .travel végű címek bejegyzését, ugyanis egy domain lefoglalása évenként 99 $-ba kerül az igénylőknek, amely közel tízszer annyi, mint egy .com vagy .net végű címért fizetendő díj

menu
menu