Saját tartományt akarnak az ékszerészek

Saját tartományt akarnak az ékszerészek

A GJB Partners, LLC nevű vállalat sajtóközleményben jelentette be, hogy tervbe vették a .Jewelers legfelső szintű domain név megszerzését és üzleti formában történő működtetését.

Miután az ICANN elhatározta, hogy bővíti a domainnevek körét és a jövőben korlátlan számú legfelső szintű tartományok megjelenését teszi lehetővé, szinte naponta érkeznek a hírek a különféle vállalatok domain szerzési terveiről. A GJB Partners, LLC a .Jewelers, az ékszerészettel kapcsolatos tartomány megszerzését tűzte ki célul.


Vélemények a tervezett tartományról


Ann Glynn
, a GJB ügyvezető partnere elmondta: “Nagyon örülünk annak, hogy az ICANN igazgatótanácsa elfogadta a Pályázói kézikönyvet és ha megnyílik a pályázói ablak, végre továbbléphetünk.“.

George T. Bundy, aki ugyancsak a szervezet ügyvezető partnere, elmondta hogy a legfelső szintű tartományok kezelésében több, mint 14 éves tapasztalattal rendelkező ICANN minden bizonnyal szigorúan és alaposan fog eljárni a bevezetési folyamat során, ám a GJB Partners felkészült erre.

A Las Vegasban júniusban megtartott Continental Buying Group Show keretein belül bebizonyosodott, hogy a .Jewelers tartományra nagy kereslet mutatkozik és az új végződés óriási lehetőségeket rejt magában. A Continental Buying Group Amerika legrangosabb és legnagyobb független ékszervásárló szervezete, amely megközelítőleg 100 taggal rendelkezik és a hozzájuk tartozó 300 ékszerüzlet együttes éves árbevétele meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Azért választottuk a CBG las vegasi rendezvényét terveink bemutatásának helyszínéül, mert tudtuk, hogy a résztvevő viszonteladóktól értékes visszajelzéseket kaphatunk. Remek ötletnek tartottuk, mert így hamar megtudhattuk, hogy az ékszerészek közössége hogy viszonyul a kezdeményezésünkhöz. Szerencsénkre imádták az ötletet!” – mondta Glynn.

Joe Murphy, a CBG operatív működéséért felelős vezetője szerint az új tartomány remek marketing eszköz lesz az ékszerészek számára. „A vásárlók felé történő hirdetéseknek manapság minden korábbinál több módja létezik. A .Jewelers végződés mobilalkalmazásokra történő használatával, vagy QR kódos hirdetésekkel egy cég könnyen megkülönböztethető a versenytársaitól.” Murphy szerint a .Jewelers végződés kiválóan alkalmas márkázásra, márkakialakításra is. A CBG szervezeten belül egy kisebb csoport a „Preferred Jewels International” nevet viseli, így Murphy szerint jó döntés lenne, ha a legelső .Jewelers domain név a Preferred.Jewelers lenne, mert ezáltal erősödne a márkanév is, amely a CBG erősödéséhez is hozzájárulna.

Kirit Naran, az ékszeriparral kapcsolatos webes alkalmazások és szolgáltatások vezető fejlesztője, a BlueStar Applications vállalat vezérigazgatója is izgatott a bejelentés miatt. „Régóta éreztük, hogy valamiféleképpen meg kell különböztetnünk a szokványos .com domain neveket és az ipar specifikus domain neveket. Nagyon izgatottan várjuk a .Jewelers domain bevezetését, amely óriási lehetőséget fog teremteni az ékszer ipar résztvevői számára. Úgy véljük, hogy a .Jewelers domain nevek sikeréből minden ügyfelünk részesülni fog és már alig várjuk, hogy megkezdhessük a munkát a GJB Partners vállalat oldalán.

A .Jewelers tartományról szóló legfissebb hírekhez, információkhoz a http://DotJewelers.com oldalon lehet  hozzáférni.

menu
menu