Próbaüzemben a .travel domain

Próbaüzemben a .travel domain

Hétfőn megkezdődött az első .travel domainek regisztrációja. Egyelőre azok jegyeztethetik be webcímeiket, akik már regisztrációs engedélyhez jutottak azáltal, hogy igazolták: a turisztikai iparban tevékenykednek.

Kilencven napos periódus szolgál a teljes .travel rendszer terv szerinti működésének ellenőrzésére és bemutatására. Ezalatt csak a korábban már regisztrációs engedélyhez jutottak jegyeztethetik be webcímeiket. Az ilyen, korlátozott hozzáférésű próbaidőszak beillesztése a teljes folyamatba előírás, amit az új domain végződések kiosztására jogosult szervezet, az ICANN határozott meg. Ennek megfelelően a domain hivatalos, teljes hozzáférésű bevezetését csak 2006 januárjára tervezik.

A tartomány felügyelője elégedett
„Olyan infrastruktúrát hozunk létre, amely a turisztikai ipar valamennyi résztvevőjének – a legkisebbtől a legnagyobbig – lehetővé teszi termékei és szolgáltatásai bemutatását egységes rendszerben az Interneten. A bevezető időszak elérkezése jelentős lépés ebben a folyamatban” – nyilatkozta a végződéssel kapcsolatos nyilvántartást vezető Tralliance Corporation elnök-vezérigazgatója, Ron Adruff. „A .travel címet regisztrálók ezrei a turisztikai ipar egészét átfogják; teljes nemzetektől az egyszemélyes utazási irodákig minden szegmensben akadnak, akik már megszerezték a szükséges jogosultságot és így október harmadikától regisztrálhatnak.”

menu
menu