Nemzetbiztonsági korlátozás a székely domaintér miatt

Nemzetbiztonsági korlátozás a székely domaintér miatt

A székely domaintér létrejöttét támogatók nemzetbiztonsági okokkal magyarázzák az aláírásgyűjtés lelassulását.

A nyár elején merült fel a lehetősége annak, hogy Székelyföld önálló domain végződést kapjon az Interneten. Akkor a portálunkat a végződés technikai hátterét kiépítő és felügyelő Ercomp informatikai vállalkozás ügyvezetője Erőss Csaba arról tájékoztatta, hogy az új (.sic) végződés megszületésében közreműködő Székely Nemzeti Tanács rokonszenv aláírási akcióba kezdett annak érdekében, hogy az új tartomány létrejöttének létjogosultságát igazolja. Az aláírások gyűjtésének folyamata eleinte sikeres volt, majd egyre jobban lelassult. Egyes vélemények szerint külső, szándékos akadályozás miatt. Szerkesztőségünk az elmúlt napokban egy kétségbeesett hangvételű levelet kapott az ügy egyik képviselőjétől. A felhívást változatlan formában tesszük közzé:

„”SIC kérés székely testvéreinktől

 A nevem Gazda Zoltán, a Székely Nemzeti Tanács irodavezetője vagyok
(önkéntesen), és sepsiszéki elnök is.
Értelemszerűleg az én feladatom az SZNT sepsiszentgyörgyi székházának a fenntartása is, illetve az SZNT működésének az anyagi hátterét megteremteni.
De a tárgyról:
A SIC internetes főtartománynév levédéséhez – mivel nem különálló országról van szó -, a hatalmas pénzi kifizetés mellett jelentős mennyiségű (mintegy 250.000) aláírást kellene összegyűjtenünk jövő év márciusáig, hogy bizonyítsuk a széleskörű igényt.
 Nem fontos, hogy honnan futnak be az aláírások, de nekünk jól esne, ha a többség Székelyföldről érkezne, viszont annak akadálya van.
Amikor elindult a szavazás, naponta 1.500 – 2.000 szavazat futott be, míg a titkosszolgálatok be nem kapcsolkódtak.

Három napig blokkolták a szervert, azóta periodikusan, időnként engednek be szavazatokat szép Romániából.
Magyarországról folyamatosan befolynak a szavazatok gondmentesen.
Amúgy jelzem, hogy a server Magyarországon van.
Az lenne az igazi segítség, ha széleskörűen sikerülne népszerűsíteni a linket, s egy mozgalom indulna el, hogy mindenki küldje tovább címlistájára, s szavazzanak, mert akkor meggyorsulna a szavazás, s nőne a szavazatok száma.
A folyamatos hazai akadályoztatásunk miatt indítottunk kézi aláírásgyűjtést is, de annak nagy nehézsége, hogy az összes adatot elektronikusan be kell gépelnünk.
Bármilyen újabb információt továbbra is megadunk, segítségüket előre is köszönjük, s adja Isten, hogy elérjük az Önök hathatós segítségével ezen célunkat.

Üdvözlettel:  Gazda Zoltán”

 

Elektronikus úton történő aláírás gyűjtés keretében az alábbi oldalon támogathatja az új, székely domain végződés létrejöttét:

http://www.pontsic.org/hu/index.php?option=com_petitions&view=petition&id=2&Itemid=8&lang=hu

menu
menu