Jön a ´.tel´ domaintér

Jön a ´.tel´ domaintér

Az előzetes tervek szerint 2008 első negyedévében kezdődhetnek meg az előzetes regisztrációk.

Az ’.asia’ domaintér létrehozatala után a londoni székhelyű Telnic Limited munkatársai azon fáradoznak, hogy minél hamarabb elindíthassák saját programjukat, a ’.tel’ domainteret. Philip Colebrook, a Telnic alelnöke szerint az új domaintér bevezetése 2008 első felében várható.

A ’.tel’ Sunrise időszak (amely egyébként egy olyan időszakot jelent a regisztrációs folyamatban, mely idő alatt a márkatulajdonosok és szolgáltatók soron kívüli lehetőséget kapnak saját domainnevük lefoglalására) előreláthatólag 2008 májusában kezdődik. A Telnic egyszeri, 60 napos Sunrise időszakot biztosít a regisztrálásra jogosultaknak. Mr. Colebrook elmondta, hogy szeretnék a lehető leghamarabb maguk mögött tudni ezt a kezdeti periódust, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy elsőségi alapon kívánják kiosztani a domainneveket, egyedül a nemzeti hatáskörű domainek esnek majd komolyabb elbírálás alá.

Ezzel a döntéssel a Telnic szeretné elkerülni a korábban alkalmazott komplikált előregisztrációs időszakokat, valamint nem szeretné követni a ’.mobi’ és az ’.asia’ domainterek esetében meglévő Sunrise periódusok példáját sem.

Ugyanezt a vásárlóbarát hozzáállást bizonyítja az a tény is, hogy a Telnic vállalat a Sunrise időszak végén pár hónapos szünetet tart, mielőtt megkezdené a Landrush időszakot (ami általában egy két-háromhetes regisztrációs időszak, amely során prémium áron kelnek el a domainek). Ez elég időt ad a Telnic munkatársainak, hogy feldolgozzák a Sunrise periódus alatt beérkezett kérelmeket. A ’.tel’ Landrush periódus az előzetes tervek szerint 2008 szeptemberében kezdődik, ám várhatóan ez év decemberében már részletes információk lesznek elérhetők a Telnic honlapján a pontos dátumokkal kapcsolatosan.

Addig is, a Telnic néhány kiválasztott partner, mint például az INDOM domainregisztrátor vállalat segítségével elkezdte a ’.tel’ domaintér előnyeinek bemutatását néhány ’.tel’ végződésű honlapon. A bemutató elérhető az Indom.tel oldalon.

menu
menu