Hamarosan megjelenik a .SPA új domain végződés

Hamarosan megjelenik a .SPA új domain végződés

Közzétették a .SPA új gTLD tervezett indulási dátumát és regisztrációs periódusait.

Az Asia Spa and Wellness Promotion Council nyilvántartó tájékoztatta az ICANN-t, hogy április 20-tól 30 napig tervezik a .SPA előregisztrációs időszakát, július elejétől pedig elérhető lesz mindenki számára.

Annak ellenére, hogy az ICANN szabályai szerint ez egy közösségi TLD lesz, úgy tűnik, hogy azoknál az olasz vállalatoknál is sikeres lesz, melyek a SpA (Società per Azioni – társasági forma Olaszországban) vállalati utótagot használják. A nyilvántartás nic.spa webhelyén ráadásul szintén úgy szerepel, hogy a gyógy- és wellnessiparon kívül a .SPA rövidítés azoknak a cégeknek is hasznos lehet, akik az alábbi utótagokat használják: Società per Azioni és Sociedad por acciones (részvénytársaság dél-amerikai országokban). Ez remek lehetőség, hogy Olaszország és Dél-Amerika országainak cégei remek neveket találjanak a SPA cégformájuk kiegészítésével mint domain végződés.

A fenti felhasználásforma azért is érdekes, mert az ASPWC nyilvántartó a spa és wellness iparágban elkötelezett közösségi pályázóként nyerte el a domaint.

Kíváncsian várjuk, hogy mennyire lesz sikeres majd a .SPA gTLD, úgy gondoljuk, hogy a .SPA domain remek lehetőség lehet majd a magyar fürdőknek, wellnesshoteleknek és szállodáknak is.

Forrás: http://domainincite.com/26242-defensive-windfall-on-the-cards-for-spa-its-not-just-for-spas-any-more

Kiemelt kép: Jesse Schoff / Unsplash

menu
menu