Elmaradt a .asia várt sikere

Elmaradt a .asia várt sikere

A DotAsia közzétette a .asia domain első regisztrációs szakaszának mutatóit.

Az .asia domaintér nyilvántartásáért felelős szervezet, a DotAsia közzétette első hivatalos mutatókat az új végződést illetően. Az október 9-től október 30-ig tartó időszakban kormányzati szervek kérelmei élveznek legmagasabb szintű prioritást. Ugyanezen időtartamban olyan védjegy tulajdonosok is kérhetnek webcímeket, akiknek az érvényes védjegye van, és igazolni tudják, hogy a lajstromzását már 2004. március 16. előtt megkérték valamelyik szabadalmi hivatalnál.
A legnagyobb számban az Egyesült Államokból érkeztek igények. Az első elsőbbségi szakasz során – október 9 és október 30 között – összesen 15.334 db. igényt vettek nyilvántartásba.

„Izgalmas azt látni, hogy a védjegy tulajdonosok az a világ minden tájáról igyekeznek védeni neveiket a >>Sunrise<< program segítségével.” – kommentálta Edmon Chung a DotAsia vezérigazgatója.
„A beérkezett igények közül mindössze 622-re érkezett egynél több igény és így ezek egy aukció keretén belül lesznek elnyerhetők. Az igények 79 országból érkeztek, azt azonban meglepő látni, hogy a .asia által lefedett Ázsia és Csendes-Óceánia térségének 73 országa közül egyik sem volt a legtöbb igénylést beküldő 3 ország között. Az USA-ból érkező 4920 kérelm toronymagasan elől járt az igénylések számát illetően. A második helyet Anglia szerezte meg, (1269 igényléssel) , a harmadik Franciaország lett (1235 igénylés).
Érdekes összehasonlítás, hogy amikor az Európai Unió számára létrehozott végződést, az .eu-t 2005. december 7.-én útjára indították az előregisztráció időszakának első három órában 100.000 igénylés futott be. A közzétett adatok alapján úgy tűnik a .asia kicsit kevesebb figyelmet kap, főleg a világ vezető márkaneveinek tulajdonosai látták fontosnak, hogy az .asia végű webcím kezelését maguknak tudják.

menu
menu