Az Internet atyja ellenzi az új domain végződés bevezetését.

Az Internet alapjainak kifjelesztője, Tim Berners-Lee szerint nem jó irányba történik az fejlődés, ha a .mobi végződés bevezetésre kerül.

Tim Berners-Lee, a World Wide Web atyja nyilatkozatában a World Wide Web Consotcium által nyilvánosságra hozott állásfoglalással értett egyet. A szervezet a .mobi végződés bevezetésével kapcsolatos aggodalmának adott hangot több ízben is. Az új végződéssel és annak funkciójával kapcsolatos kifogásainak a szervezet a honlapján is nyilvánosan érvel. Berners-Lee szerint jelentős problémák adódhatnak, ha a mobiltelefonos internet számára külön végződést vezetnek be. "Jelentős költségekkel jár új végződések bevezetése és az Internet átültetése a mobiltelefóniába megtörheti a web jelenlegi stabilitását és így az új végződés bevezetése támadás az Internet egyetemlegessége ellen." – szögezte le nyilatkozatában.

Tim Berners-Lee:
Informatikus, a "WorldWideWeb" nevű program kifejlesztője. 1980-ban a svájci székhelyű Európai Részecskefizikai Kutatóközpont informatikusaként nyilvánosságra hozza azt a kliens szoftvert, amely a mai napig az internet alapját képezi. A 1990-ben megalkotja az első – mai értelmezés szerinti – webszervert és böngészőt. 1994-ben részt vett a World Wide Web Consotcium (W3C) megalapításában, jelenleg a szervezet igazgatója. A W3C az internetes szabványok megalkotója és felügyeleti szerve is egyben. 1999-ben kiadták "Weaving The Web" (A háló szövése) című könyvét, melyben a web korai időszakáról és kialakulásáról ír és az internetes társadalom bibiájának számít.

menu
menu