Az .in sikere töretlen

Az .in sikere töretlen

Az .in domaintérben az első napon bejegyzett domainek száma megduplázódott.

A február 16-án, a nyilvánosság számára is megnyitott indiai nemzeti domaintér (.in) első napon történt bejegyzési „boom”-ját követően tovább folytatódott a második 24 órában is a regisztrációs láz. A keleti ország nemzeti domainterét felügyelő szervezet az National Internet Exchange of India (NIXI) által publikált adatok szerint az első napon tapasztalt sikert , 24 000 db. bejegyzést újabb figyelemre méltó eredmény követte: a tegnapi órákban újabb 26 000 webcímet jegyeztek be az .in alá. (14 év alatt kb. 170000 .hu domaint jegyeztek be.)
„ A két nap regisztrációs mennyisége meghaladja ugyanazon két nap .com vagy .net regisztrációjának számát, ami a várakozásainkat felülmúlja.” – nyilatkozta Mr Amitabh Singhal, a NIXI igazgató elnöke.
Az eddig lefoglalt 50000-es állomány közel 40%-át 800 indiai rúpia/év/domain (kb. 3500 Ft) áron kínáló net4india ügyfelei foglalták le. A cég sikere abban, keresendő, hogy az alkalmazott ára olcsóbb 20-25%-kal versenytársaknál, azonban a regisztrációt legalább 5 évre előre kell kifizetni a cégen keresztül való regisztrálás alkalmával.
Az akkreditált regisztrátorok egy része azonban elégedetlen a regisztrációs rendszerrel: az egyik például közzétette, hogy az instabil módon működő .in foglalás oka a nyilvántartónál keresendő, mivel a regisztrációs kérelmeket feldolgozó szerveren azonos időben regisztrátonként mindössze 5 kapcsolat van engedélyezve, ami a .com és .net-nél beállított érték tizede és az .info esetén biztosított mennyiség harmada. Ez a korlát azt jelenti, hogy a optimálisabb esetben a feljogosított 17 viszonteladó 5-5 ügyfele, (összesen 85) vehetett részt a legértékesebb nevekért folytatott domaincsatában a megnyitás pillanatában, azonban információink szerint több regisztrátornál is technikai problémák voltak.

menu
menu