A Francia vasút ezt mondja: OUI.SNCF

A Francia vasút ezt mondja: OUI.SNCF

Új domain végződés a Francia vasútnak

 

A Francia vasút kezelője az SNCF a közelmúltban indította útjára új honlapját az oui.sncf domain néven. Az SNCF, mely az egyik legjelentősebb név Franciaországban, nagyot mert álmodni azzal, hogy átáll egy új domain végződésre. Az SNCF korábbi oldala, a voyages-sncf.com, most átirányít az új domain névre. A weboldal indulása egy olyan nagy átalakulás része, amely magában foglalja az új közösségi média oldalak bevonását, köztük a Twitter-t, a Facebook-ot, az Instagram-ot és a Pinteres-et is.

 

Jelenleg 7 domain név van regisztrálva a .sncf új domain végződés alatt, ezek közül 3 parkoltatott az nTLDstats.com szerint. Az új generikus felső szintű domain végződéssel a .SNCF a .fr regisztrációs központot, az Afnic-et használja a backend regisztrációs szolgáltatásokhoz.

 

Ez a változás része egy hatalmas átalakulásnak, amely a vasút üzemeltetője reményei szerint évente további 15 millió ügyféllel látja el 2020-ig. Ötszörösére növeli az alacsony menetdíjú utasok számát, továbbá a kezdete egy 1,5 milliárd eurós beruházásnak a járműveken, többek közt a járműveken elérhető WiFi elérhetőség kiépülésével. A változás az alacsony költségű légitársaságok és a buszjáratok növekedésének megakadályozását hivatott elérni. Az új, alacsony költségű TGV szolgáltatások mostantól OUIGO néven lesznek elérhetőek. A TGV-szolgáltatások átalakítása július 2-án kezdődik a Párizs-Bordeaux útvonalon.

A Voyages-SNCF.com átirányítása egy új felső szintű domain névre, minden bizonnyal fel fogja hívni a figyelmet Franciaországban az új domain végződésekre, mivel a legtöbb francia ember a nemzeti vasutat használja. Az összes Francia SNCF jegyvásárlás egynegyede a weboldalon keresztül kerül eladásra. A voyages-sncf.com alatt 14 weboldal található 6 nyelven.

menu
menu