A 3 betűs .in nevek 17%-a már elkelt

A 3 betűs .in nevek 17%-a már elkelt

A 9 napja megnyitott .in tartományban a 3 karakteres domain nevek 17%-a már elkelt.

Az egyedi domain végződések alatt (pl. .com, .hu) a legrövidebb domain nevek foglalása történik meg elsőként. A legnépszerűbb .com tartományban szabad 2 illetve 3 betűs címekre nagyon nehezen találhatunk, de a 4 betűsök között is sokáig kell keresni, ha jó címet akarunk.
Egy-egy domain tartományban az adott végződések bejegyzésére vonatkozó szabályozás rögzíti, hogy minimum hány karakterből kell állnia a második szintű címnek (pl. valami a valami.hu esetén). A legtöbb nemzeti domaintér legalább 2 karaktert ír elő, ezért ezek a legértékesebb címek. Egyrészt könnyen megjegyezhetőségük miatt, másrészt széles felhasználási területük miatt, mivel egy-egy két betűs .com webcím egyszerre több ezer (!) intézmény, termék, szolgáltatás rövidítése is lehet.
Az elmúlt héten megnyitott indiai domaintérre (.in) vonatkozó szabályozás legalább 3 karaktert engedélyez. A Domainchecks nevű program segítségével megvizsgáltuk, hogy a pár napja foglalható 3 betűs .in címek milyen ütemben fogynak. Az első 3 napban a lehetséges kombinációk* (17576) 7,4 %-át foglalták le, a második 3 napban a 3 betűsök 12,2%-a talált gazdára, 8 nap után pedig 16,8% foglalt, azaz a mai napon már 2933 foglalt 3 karakteres .in végű webcím van.
A Domainchecks alkalmazás segítségével készítettünk egy listát, amelyből megtekinthető a még szabad 3 betűs címek sora. A listát ingyenesen rendelkezésre bocsátjuk azoknak akik saját- vagy befektetési célra kívánnak .in címeket foglalni.
A domainabc.hu szolgáltatásai keretében 4990 Ft+ÁFA/év áron biztosítjuk az .in domainek regisztrációját.

*csak az angol abc 26 betűjének kombinációjára vonatkozott viszgálatunk

menu
menu