4000 .in előregisztráció

4000 .in előregisztráció

A jövő hónapban megnyíló .in tartományba 4000 előregisztráció érkezett.

A február 16-tól szabadon regisztrálható indiai domaintartomány (.in) sunrise periódusában, melyben csak védjegy és márkanév tulajdonosok regisztrálhatnak összesen 4000 regisztrációs kérelem érkezett. Az előregisztráció időszaka január 21-én zárult le és a nyilvános időszak február 16-án kezdődik. A beérkezett igényeket a két időtartam között bírálja el a nyilvántartó.
India Kínához viszonyított gazdasági lemaradásának ellenére – a szakértők nagyobb domain regisztrációs "boom"-ot várnak, mint a kínai végződés alatt volt tapasztalható. Az .in sikerességét arra alapozzák, hogy a távol-keleti országban az angol nyelv sokkal inkább elterjedt, mint a szomszédos Kínában, így az angol karaketerekből álló domain nevek is használhatóbbak lesznek.
Kína a nehézkes, angol karakteres domain nevek használata mellett januártól vezette be a kínai karaktereket is tartalmazó webcímek regisztrálásának lehetőségét.
Az .in végű webcímek bevezetése egy-egy új tartomány bevezetéséhez képest villámgyorsan történt meg. Az európai domain végződés (.eu) bevezetése közel 3 éve húzódik, míg az .in végződés bevezetését közel 5 hónap alatt bonyolították le.

menu
menu