Három hasznos funkció a Windows 10-hez

Három hasznos funkció a Windows 10-hez

A legutóbbi Windows 10 frissítés három legjobb új szolgáltatását mutatjuk be.

Közeledik a Windows 10 2021-es tavaszi frissítése, így most bemutatjuk, hogy a legutóbbi, őszi frissítésnél mely funkciók voltak a legjobbak. Sokszor ezek a frissítések előkészítik a következőt, ezáltal érdemes tisztában lenni azzal, hogy miket hozhatunk ki az operációs rendszerünkből.

1.Új adatvédelmi fejlesztések a Microsoft Edge böngészőben

A megújult Edge böngésző egy olyan adatvédelmi funkciót tartalmaz, amely megpróbálja blokkolni az online nyomon követést folytató weboldalakat, hasonlóan a Mozilla Firefoxhoz. Ezt a böngésző beállításaiban az Adatvédelem és szolgáltatások menüpontban tudja személyre szabni, itt választhat, hogy milyen nyomon követést engedélyez: alapszintűt (legtöbb nyomon követést engedélyezi), kiegyensúlyozottat (azokon az oldalakon tiltja le a nyomon követést, amiket nem látogatott még meg) és szigorút (az összes nyomon követést letiltja).

Másik ilyen fejlesztés a Gyűjtemények funkció, amivel könnyebben gyűjthet információkat böngészés közben a meglátogatott webhelyekről. A kigyűjtött infókat pedig később akár Wordbe vagy Excelbe is kiexportálhatja.

2.Start menü testreszabása

A új verzió korszerűbb kialakítással rendelkezik, az alkalmazáslistában a logók átlátszó háttérrel rendelkeznek, Ön pedig beállíthatja, hogy világos vagy sötét módot szeretne-e használni.

3.Egyszerre megnyithatja az összes böngészőfület

A Microsoft Edge összes fülét az ALT+TAB billentyűkombinációval egyszerre megnyithatja, ez megkönnyíti azt, hogy az összes megnyitott ablakot egy ablakban lássa. Beállíthatja, hogy egyszerre csak azt utolsó 3 vagy utolsó 5 lap jelenjen meg, de akár ki is kapcsolhatja ezt.

Kíváncsian várjuk, hogy a 2021-es tavaszi frissítésben milyen új és hasznos funkciók lesznek majd.

Forrás: https://www.cnet.com/how-to/windows-10-you-have-to-try-these-3-new-features/

Kiemelt kép: Mohammad Rezaie / Unsplash

menu
menu