Fizetős lesz a most még ingyenes G-Suite

Fizetős lesz a most még ingyenes G-Suite

2022. május 1-től a G-Suite régi, ingyenes kiadásának a felhasználóinak fizetős Google Workspacere kell váltaniuk.

A Google bejelentette, hogy a G-Suite ingyenes kiadása 2022. július 1-től már nem lesz elérhető. Az ügyfélszolgálati oldalon már megjelent a tájékoztatás, hogy a Google Workspace-re való frissítés csak néhány lépést vesz igénybe, minden felhasználó könnyedén el tudja végezni, a frissítés után pedig 2022. július 1-ig ingyenesen lehet még használni a szolgáltatást.

„A Google Workspace-csomagok a Business Starter esetében már havonta és felhasználónként 4,68 €-től, a Business Standard esetén már havonta és felhasználónként 9,36 €-től, a Business Plus esetén pedig már havonta és felhasználónként 15,60 €-től elérhetők.” (forrás: https://workspace.google.com/intl/hu/pricing.html ) A cég 12 hónapig kínál kedvezményt és csak július 1-től kezdi meg az előfizetési díjak felszámítását. Ha van olyan vállalkozás, aki nem szeretne frissíteni, ők extra költség nélkül exportálhatják adataikat.

A Google már októberben átnevezte a G-Suite-ot Google Workspace-re, annak érdekében, hogy struktúráltabbá tegye alkalmazásait és szolgáltatását. A platform célja, hogy rugalmas és innovatív megoldásokat kínáljon, amellyel a szervezetek és a dolgozók is többre lesznek képesek. A változás egybe esett azzal, hogy a járvány hatására nagyon sok cégnél váltottak hibrid típusú munkavégzésre.

Forrás: https://www.techradar.com/news/bad-news-youll-have-to-start-paying-for-google-workspace-this-year

Kiemelt kép: Kai Wenzel / Unsplash

menu
menu