Befolyásolja a webtárhely és a domain a SEO-t?

Befolyásolja a webtárhely és a domain a SEO-t?

Igen! Cikkünkben bemutatjuk, hogy a megfelelő tárhely-megoldás és domain név választás milyen hatással bír a SEO-ra.

Manapság a SEO ereje vitathatatlan, a vállalatok mindent bevetve harcolnak az organikus forgalomért, de sokan nem gondolnak arra, hogy a webtárhely és a domain név is kellően tudja befolyásolni a weboldal rangsorolását, a márka értékét az interneten.

Világszerte több százezer tárhelyszolgáltató létezik, akik különböző jellemzőkkel bíró webtárhely csomagokat kínálnak, így minden kis-, közép- és nagyvállalkozás megtalálhatja a neki megfelelőt. Az egyik kiemelt fontosságú elem a weboldal betöltési sebessége, ez pedig függ a tárhelyszolgáltatójától. Szolgáltató választáskor győzödjön meg arról, hogy a gyors reakcióidőt biztosítanak arra az esetre, ha például a szerverek összeomlanak. A betöltési sebesség az egyik legfontosabb rangsorolási tényező, sokszor hagy el weboldalakat a célközönség azért, mert lassan tölt be.

Napjainkban egyre nagyobb ereje van a személyes márkának, sokan jobban bíznak egy hiteles szakemberben, mint egy ismeretlen vállalatban. Kisebb vállalkozások vagy egyéni vállalkozók kihasználhatják ezt a domain név választáskor, a személyre szabhatóság nagyobb láthatóságot ad az online világban, így ez kifejezetten segítheti a SEO stratégiát.

Nagyon fontos még a weboldalon a megfelelő felhasználói élmény megteremtése is. A keresőmotorok nemcsak a technikai feltételeket ellenőrzik, hanem bizonyos szempontból a látogatók preferenciáit, így oldala kialakításakor a UX-re is figyeljen. Csökkentheti esélyét az is, ha a domain név túl hosszú, hiszen rombolja a felhasználói élményt. Továbbá a honlapja nem megbízható szerveren van és a látogatók spam üzenetekkel találkozhatnak, az szintén rontja az élményt. Érdemes minden részletre odafigyelni, hiszen sokszor nem is gondoljuk, hogy ezeknek milyen jelentőségük is van.

Összességében említsük meg a biztonságot is, a megfelelő tárhely és domain név használatánál a beépített biztonsági jellemzőket és a saját biztonsági intézkedéseit kombinálja, így még jobban védheti a látogatókat.

Mindent végiggondolva, szánjon arra időt, hogy megfelelő szolgáltatókat és domain nevet válasszon, továbbá, hogy az apró részletekre is odafigyeljen, hiszen akkor lesz eredményes, ha minden téren kihozta a maximumot weboldalából.

Forrás: https://www.hostreview.com/blog/210324-how-web-hosting-and-domain-name-can-affect-seo-ranking

Kiemelt kép: Merakist / Unsplash

menu
menu