Az NFT növekvő népszerűsége miatt egyre több domaint és aldomaint használnak csaláshoz

Az NFT növekvő népszerűsége miatt egyre több domaint és aldomaint használnak csaláshoz

Az NFT csalások különböző formákban jelenhetnek meg, de a csalók gyakran használnak domaineket, hamis webhelyeket és spam emaileket.

2022. január közepéig már több mint 60 ezer NFT-vel kapcsolatos domaint és aldomaint regisztráltak, ezek közül több domain is használja az „nft” karakterláncot. Egy nemrég végzett vizsgálatban lefutatták, hogy az „nft” és az NFT-hez kapcsolódó szavak (mint, opensea, metamask, nifty, theta) hogyan befolyásolták a domainek regisztrációját, ezek adták ki ezt a 60 ezer feletti számot.

Véletlenszerű mintát vettek ezekből a domainekből, melyeken rosszindulatú programok ellenőrzését végezték el és 3000-ből 24 darabnál észleltek rosszindulatú programot. Számos webhely tartalmaz törvényes NFT technikákat, de voltak olyanok is, melyek árverési oldalként működnek, de hamis ajándékokat kínálnak.

Akadnak olyan csaló domainek is, amelyek nagy márkák nevével próbálnak látogatókat szerezni. Ilyen például az adidasnftminting.com vagy a mintadidasnfts.com, ezek állítólag Adidas ajándékokkal csábítják a felhasználókat, de nem tulajdoníthatóak az Adidas márkához. A vizsgálat során még 207 olyan domaint találtak, amelyek használták nagy márkák neveit is, például a PayPalt, a Coca-Colat, Applet, a McDonald’s-ot vagy a Wallmartot.

Az NFT-k és a hozzájuk kapcsolódó eszközök népszerűsége folyamatosan nő, így a velük kapcsolatos csalások száma is. Minden NFT rajongót figyelmeztetünk, hogy nagyon körültekintőnek kell lenni, hiszen egyre kreatívabb fenyegetéseket és hamis weboldalakat találnak ki a csalók.

Forrás: https://circleid.com/posts/20220128-65000-nft-related-domains-and-subdomains-possible-vehicles-for-nft-scams

Kiemelt kép: Bjorn Pierre / Unsplash

menu
menu