A Google Chrome 100 frissítése problémákat okozhat egyes weboldalaknál

A Google Chrome 100 frissítése problémákat okozhat egyes weboldalaknál

A Google már felvette a kapcsolatot a fejlesztőkkel a frissítés utáni lehetséges problémák miatt.

A Google Chrome frissítése év elején éri el a 100-as verziót, aminek köszönhetően egyes webhelyek nem fognak működni a böngészőben.

A 100-as verzióhoz nem terveznek jelentős módosításokat vagy nagyon új funkciókat, a cég mégis tudatában van annak, hogy ez az új frissítés problémákat okozhat majd néhány régebbi weboldalon. Erről már a 2021-es frissítésnél felhívták a felhasználók és a webhelytulajdonosok figyelmét. Az lehet a problémák kiváltó oka, hogy a böngésző verziószáma kétszámjegyről háromra változik. Ahhoz, hogy egy webhely tudja, hogy melyik böngészőt és annak melyik verzióját használja, a webhely ellenőrzi a User-Agent karakterláncot, ami lényegében egy szöveges sor, amit a böngésző minden internetes kapcsolatához csatol.

A Google fontolóra vette, hogy a fő verziószámot a kisebb verziószámra kényszeríti és a 99-nél marad, így a karakterláncban a Chrome/100 helyett Chrome/99.100 állna, de ez csak egy tartalékterv. A cég felvette a kapcsolatot egyes fejlesztőkkel a probléma miatt, valamint egy új jelzőt is hozzáadtak a Chromehoz (#force-major-version-to-100), amivel a fejlesztők ellenőrizhetik, hogy weboldalukat is érinti-e a frissítés hatása.

Ha van weboldala, akkor érdemes figyelnie frissítéskor, konzultáljon előre fejlesztőjével, hogy elkerülhessék az esetleges problémákat!

Forrás: https://www.techradar.com/news/chrome-100-could-break-your-website-but-google-is-on-it

Kiemelt kép: Caio fotója a Pexels oldaláról

menu
menu