Ujjlenyomat hitelesítés Windows 10 számítógépen

Ujjlenyomat hitelesítés Windows 10 számítógépen

Fontos számára számítógépének megfelelő biztonsága? Szeretne nagyobb védelmet egy jelszónál? Használjon ujjlenyomat-olvasót!

A Microsoft Windows Hello funkciója lehetővé teszi, hogy ujjlenyomat-felismeréssel jelentkezzen be gépébe. Sok laptop rendelkezik már beépített leolvasóval, de ha az Ön laptopja leolvasó nélküli, akkor sincs baj, hiszen laptopjához vagy asztali PC-hez már könnyedén hozzáadhat külsős ujjlenyomat-olvasót. Összefoglaltuk, hogy milyen lehetőségei vannak!

 

1.Laptopok beépített ujjlenyomat-olvasókkal

  • Lenovo: A Lenovo laptopok hagyományosan integrált ujjlenyomat-olvasókkal rendelkeznek.
  • HP: HP-n belül a Pavilon és az Envy számítógépek tartalmaznak ilyen leolvasókat.
  • Asus: A laptopjai nagy részét már ujjlenyomat-olvasókkal szerelte fel.
  • Acer: Számos gépében már megtalálható ilyen leolvasó.

Természetesen több, további márka számítógépei is tartalmaznak leolvasókat, mi csak párat kiemeltünk, hiszen akár ez új laptop vásárláskor is hasznos lehet.

2. USB ujjlenyomat-olvasók laptopokhoz

Ha jelenlegi laptopjának nincs beépített leolvasója, akkor a legjobb megoldás egy USB-olvasó megvásárlása, amely közvetlenül az oldalsó USB porthoz csatlakozik. Ezeket egyszerűen használhatja, hiszen elég megnyomni ujjával vagy végighúzni rajta az ujját. Érdemes körültekintően választani, hiszen van olyan olvasó, melyet közben USB meghajtóként is használhat, így nagyobb szolgáltatot is tehet.

3. USB lenyomat-olvasók asztali számítógépekhez

Asztali számítógépét is felszerelheti USB ujjlenyomat-olvasóval, a kiválasztott érzékelő fajtája attól függ, hogy számítógépének milyen az elhelyezkedése. Ha könnyen elérhető USB porttal rendelkezik, akkor nincs szüksége kábelre, de ha nehezebben elérhető a csatlakozó, akkor olyan olvasót vásároljon, amely kábellel is rendelkezik.

Fontos kiemelni, hogy bármilyen eszközt is vásárol, mindenképpen időnként tisztítsa meg az érzékelő felületet, ezzel elkerülheti az esetleges felületi meghibásodásokat.

Reméljük, hogy egy szuper tippet tudtunk adni a biztonságosabb számítógépes használat érdekében!

menu
menu