Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Microsoft Edge

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Microsoft Edge

Az Internet Explorer megszűnésével és a platformok közötti elérhetőséggel új magasságokba emelkedett a Microsoft Edge böngésző.

Az Internet Explorer megszűnésével az Edge feljebb lépett a piaci részesedés rangsorában, visszaszerezte az IE csökkenésével elvesztett felhasználók egy részét. A Statcounter adatai szerint az Edge jelenleg a böngészőpiac 3,08%-át birtokolja, alig lemaradva a Mozilla Firefox 3,77%-a mögött. A jelenlegi növekedéssel számolva pedig hamarosan meg is előzheti a konkurensét. Ha pedig csak az asztali eszközöket nézzük, akkor az Edge már meg is előzte a Mozillát.

A Microsoft Edge emelkedése

Az Edge népszerűségének növekedése számos tényezőnek is betudható, a Microsoft az elmúlt hónapokban rengeteg fejlesztést és innovációkat nyújtott, mellyel meg akarta különböztetni az Edge-t a versenytársaktól. A legújabb fejlesztések közé tartozik a biztonságos jelszógenerátor, a beépített ár-összehasonlító eszköz, a görgető fülsáv és a képernyőkép rögzítési lehetőség.

Igaz, hogy a piacvezető Google Chrome-tól (66,38%) még igen távol van, de a Microsoft bízik abban, hogy 2021-ben tovább menetelhet előre az Edge.

Forrás: https://www.techradar.com/news/death-of-internet-explorer-pushes-microsoft-edge-to-impressive-new-heights

Fotó: Tadas Sar / Unsplash

menu
menu