Jelszó nélküli használat – Mit tervez a Microsoft?

Jelszó nélküli használat – Mit tervez a Microsoft?

A Microsoft frissíti széles körben használt felhőalapú koncepcióját, hogy megkönnyítse a jelszavakkal kapcsolatos problémák megoldását.

A jelszó nélküli bejelentkezést az Azure Active Directory alapfunkiójává teszi, egy felhőalapú szolgáltatással, amelyet a cégek alkalmazhatnak az alkalmazottaik bejelentkezési munkáinak kezelésére.

Egy másik frissítésben a Microsoft egy új, Temporary Access Pass nevű technológiával könnyíti a jelszó nélküli használat nehézségeit, ez megkönnyíti a felhasználóknak az új szolgáltatások regisztrációjátt, jelszavak generálása nélkül.

A jelszavak helyettesítéséhez a hitelesítési lehetőségeket kell növelni és megerősíteni. A biztonsági szakemberek törekednek arra, hogy különböző hitelesítési rendszerekkel egészítsék ki a jelszavakat, például biometrikus adatokkal vagy hardveres biztonsági kulcsokkal.

A FIDO Alliance által kifejlesztett szabványokat úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a jelszavak teljes kiürítését és együttműködjenek a biometrikus hitelesítési rendszerekkel is. Az adathalászoktól is védenek, hiszen csak az eredeti webhelyeken működnek a FIDO bejelentkezési adatai.

Tavaly 150 millió Microsoft felhasználó engedélyezte a jelszó nélküli használatot, most már körülbelül 200 millió felhasználó használja a jelszó nélküli bejelentkezést a Microsoft szolgáltatásaihoz.

Forrás: https://www.cnet.com/news/microsoft-promises-to-ease-the-pains-of-going-passwordless/

Kiemelt fotó: Bram Van Oost / Unsplash

menu
menu