Hamarosan búcsút mondhatunk a Windows 8.1-es támogatásoknak

Hamarosan búcsút mondhatunk a Windows 8.1-es támogatásoknak

A Microsoft jövő hónapban kezdi el küldeni az értesítéseket a támogatás leállításáról.

A Microsoft eredetileg már 2016-ban megszüntette a Windows 8 támogatását, de a 8.1-es verziónak 2023. januárjában fog megszűnni a teljes támogatás. Ez azt jelenti, hogy a cég nem kínál kiterjesztett biztonsági frissítést ehhez a verzióhoz, így a vállalkozások nem fognak tudni fizetni, továbbá biztonsági javításokat sem fognak már adni.

A Windows 8 anno egy új, érintésközpontú jövőképet mutatott be a Microsoft jövőjével kapcsolatban, de annyira nagy sikert nem aratott, mivel nagy mértékben elhagyta a hagyományos asztali számítógép kinézetet, így a felhasználók annyira nem szerették. A Windows 8.1-es frissítés visszahozta a Start gombot és a cég elismerte, hogy elrontották, hogy kivették azt.

A Windows 8.1-es frissítés ellenére a Windows 8-as korszakot sok felhasználó felejtené el. A Windows 8.1-es felhasználóknak dönteniük kell, hogy frissítik-e az operációs rendszert vagy új számítógépet vásárolnak, a legtöbb 8.1-es gép sajnos már nem támogatja a Windows 11-et, így ezek maximum a Windows 10-re tudnak frissülni. A Windows 10-et a cég 2025. október 14-ig fogja támogatni. Ennek tudatában érdemes meghozni ezt a döntést.

Forrás: https://www.theverge.com/2022/6/24/23181347/microsoft-windows-8-1-end-of-support-notifications-pop-ups

Kiemelt kép: Johny vino / Unsplash

menu
menu