Görög öröm a köbön

Görög öröm a köbön

Július 4-től a görögök számára is lehetőség nyílik, hogy nemzeti nyelvük ABC-jének betűit is használhassák webcímek beírása során.

A Görög Távközlési Hatóság által nyilvánosságra hozott közlemény szerint a görög ABC betűit tartalmazó .gr végződésű webcímek regisztrációjára szombattól, azaz június 4-től nyílik lehetőség. A .com és .net tartományok alatt már évek óta foglalható alfa, szigma, gamma vagy esetleg omega betűt tartalmazó cím.

Az EuroStat 2004 első negyedévében készített felmérése szerint Görögországban mindössze a lakosság 20%-a tartja magát rendszeres internet használónak, amely az uniós 25-ök között csak a sereghajtó szerepre elegendő…

Nem minden arany, ami fénylik

A gyakorlott internet használók tudják, hogy a legelterjedtebb internet böngésző, az Internet Exploler nem támogatja a magyar ékezetes betűket tartalmazó webcímeket és ez a nehézség a már foglalható .com és .net-es görög címekre és az újonnan bevezetésre kerülő .gr-es címekre is vonatkozik. A Microsoft igéretei azonban arról szólnak, hogy ősztől elfelejthetjük ezt a hiányosságot, mert az új, 7-es Exploler már meg fog bírkózni ezekkel a nevekkel is.

menu
menu