Európa legnagyobb 5G hálózatát kapcsolja be a Vodafone

Európa legnagyobb 5G hálózatát kapcsolja be a Vodafone

A cég Németországban kapcsolja be Európa legnagyobb önállló 5G hálózatát. Azt állítják, hogy a fejlesztés segít a vállalkozásoknak és fogyasztóknak a következő generációs hálózatok teljes potenciáljának kiaknázásában.

A mai napig a kereskedelmi 5G-s telepítések nem önálló 5G-re támaszkodtak, a Vodafone viszont önálló SA 5G hálózatot kapcsol be. Az SA 5G egy új virtuális, felhőalapú magot használ, amely lehetővé teszi az adatok feldolgozását a gyűjtés helyéhez közelebb. Továbbá garantált sebességet, fokozott megbízhatóságot és nagyon alacsony késleltetést tesz lehetővé. Ezek a jellemzők pedig elengedhetetlenek a legmodernebb 5G-s alkalmazásokhoz.

Az SA 5G már elérhető olyan német nagyvárosokban, mint például Düsseldorf, Lipcse vagy Frankfurt. A Vodafone felfedi az SA 5G lehetőségeit az új ipari és közszféra alkalmazásainak átalakítására illetve a továbbfejlesztett mobil szélessávú szolgáltatások kínálására. Ki kell emelni, hogy 20%-kal kisebb az energiafogyasztása, mint az NSA 5G-nek, ez a megtakarítás pedig csökkenti a környezeti hatásokat és az üzemeltetők bitenkénti átviteli költségét is. Az Ericsson és a Vodafone Frankfurtban átalakított egy adatközpontot, hogy lehetővé tegye a felhőbeli adatfeldolgozást, amely támogatja a régiót ügyfeleit. A cég vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a 3,5 GHz-es 5G hálózatuk már független az LTE technológiától és a rendelkezésre álló helyeken 10-15 milliszekundum közötti késleltetési időt lehet elérni, ez olyan gyors már, mint az emberi idegrendszer. Ezek az alacsony késleltetési idők pedig lépten-nyomon megérkeznek a felhasználókhoz és egyre több 5G-s készüléket helyeznek üzembe.

A következő hónapokban további telephely frissítéseket terveznek, 2021 végéig pedig közel 4000 telephely csatlakozik az SA 5G-hez. Az átállásban a Vodafone, az Ericsson, a Qualcomm és az Oppo fogott össze és úgy nyilatkoztak, hogy ez a lépés egy hatalmas mérföldkő a technológia fejlődésében Európában.

Forrás: https://www.techradar.com/news/vodafone-switches-on-europes-largest-standalone-5g-network

Kiemelt kép: Luis Villasmil / Unsplash

menu
menu