Domainvadász program világpremierje

Egy hazai programozói csapat a domainpiacon egyedülálló szoftverrel állt elő. Az alkalmazás képes arra, hogy a még be nem jegyzett domain nevek között különböző paraméterek szerint keressen.

Egy hazai programozói csapat a domainpiacon egy egyedülálló szoftverrel állt elő. A domainABC.hu számára eljuttatott domainchecks 1.0-s változatát tesztelve hamar megállapítottuk, hogy a szoftver valóban egy jelentős hiányt igyekszik pótolni. Az alkalmazás képes arra, hogy a még be nem jegyzett domain nevek között különböző paraméterek szerint keressen. Egyelőre az ismertebb nemzetközi gtld-k alatt keres, de hamarosan .hu nevek között is tud majd kutakodni. A keresési lehetőségek között számos paraméter állítható, többek között a regisztrálni kívánt domain hosszát, a webcímben található karakterláncot is megadhatjuk.
A szerkesztőségünkben lefuttatott teszt alapján hamar kiderült, hogy az "usa" szócskával kezdődő összes 4 betűs .com végű domain foglalt már. De arra is hamar fény derült a szoftver segítségével, hogy a 3 betűs .com, .net, .org, .info, .biz és .us domainek alatt nem sok szabad "préda" maradt. A 3 karakterből álló szabad domainek teljes keresését 2 nap alatt végezte el, ha ezt manuálisan próbáltuk volna meg kigyűjteni, akkor 100 domain/napos átlaggal számítva ez 7 évünkbe telt volna.
A programozói team vezetőjét, Benkó Balázst kérdeztük a szoftverrel kapcsolatban:
DABC: Miért szántátok rá magatokat, hogy elkészítsétek ezt a programot?
BB: Mi is vásároltunk domain neveket, és sok időt vett igénybe találni olyan nevet ami még nincs leregisztrálva, tehát szembesültünk a problémával, és kihívást jelentett számunkra ennek megoldása.
DABC: Sikerült már jó eladásra szánt neveket találnotok a szoftver segítségével?
BB: Igen, még aznap felszabadult webcímet is sikerült találnunk a program segítségével, és mondanom se kell, hogy ilyen jellegű keresési módszerrel több ezer dolláros neveket lehet találni.
DABC: És sikerült is túladni a webcímen?
BB: Igen, de ez már üzleti titok.:)
DABC: Mekkora érdeklődés mutatkozik a szoftverre?
BB:A weblapunk alig egy hete nyitotta meg kapuját a közönség számára de már így is napi 200-300 látogatónk van a világ legkülönbözőbb részeiről.
DABC: Melyik országból történő vásárlást emelnéd ki?
BB: Pl.: USA , de nem határolnám ennyire be.
DABC: Mennyibe kerül a program és a kisebb pénzű hazai doaminvadászoknak tudtok-e némi kedvezményt adni?
BB: Lehet kész listát is venni, ami a website-on megtalálható, különböző kategóriákban. A komplett program 49$ bevezető áron megvásárolható, valamint a demo verzió ingyen letölthető.
DABC: Jelenleg 1.0 -nál járunk, mikor lesz kész az 1.1 verzió, és milyen új opciókkal kívánjátok bővíteni a keresési lehetőségeket?
BB: Előreláthatólag év végén, vagy jövő év elején. A bővített verzió az összes domain keresésre alkalmas lesz, beleértve a hu. ill. eu. végződésűeket is.
DABC: A .hu alatti kereséssel mikorra birkóztok meg?
BB: Október elején lesz elérhető az a verzió, ami csak a hu. végződésűeket keresi, és ez árban még elérhetőbb lesz a magyar felhasználók számára. Bár véleményem szerint a 49$-os ár sem irreális, hiszen 3 név regisztrálásának az ára.
DABC: Az ékezetes karakterek problémájával is meg fogtok küzdeni?
BB: Természetesen. A problémára több megoldás is kinálkozik a tesztek folyamán majd a legmegfelelőbb megoldást fogjuk választani
Domain Checker Team
( Benkó Balázs – Várszegi Csaba – Fábián Zsolt)

menu
menu