CES 2021 – Növelni kell az adatvédelem és az online bizalom mértékét!

CES 2021 – Növelni kell az adatvédelem és az online bizalom mértékét!

A nagy technológiai vállalatoknak fel kell emelniük a mércét az adatvédelembe és online szolgáltatásaikba vetett bizalom növelésében.

A COVID-19 tavalyi válságának kezdete óta a mindennapi életben felmerült az igény a digitális technológiai szolgáltatások minél nagyobb átláthatóságára. Ez magába foglalja a munkahellyel kapcsolatos dolgokat és a családdal, barátokkal való kapcsolattartást is.

Az online adatvédelem sok éven keresztül fontos kérdés volt, ám napjainkban a felhasználók sokkal jobban támaszkodnak a technológiára, így a digitális szolgáltatásokat nyújtó vállalatoknak kötelességük, hogy a felhasználók adatai biztonságban legyenek.

Az átlátható adatvédelmi ellenőrzések, adatvédelmi szabályok mellett világosan fel kell tüntetni a mesterséges intelligencia és a gépi tanulási eszközök által gyűjtött adatok módját és felhasználását. Ezek a technológiák is egyre több helyen lesznek elérhetőek a jövőben.

A magánélethez kapcsolódó események és a frissítések nagy hatással lesznek a fogyasztói technológiai cégekre. Ez például magában foglalja az adatvédelmi törvények kidolgozását olyan országban is, mint például az Egyesült Államok.

A panelbeszélgetésen résztvevő cégek (Google, Twitter, Amazon) szeretnék, ha az elkövetkezendő néhány évben egy olyan amerikai szövetségi adatvédelmi törvényt hoznának létre, ami segítené kezelni a jelenlegi, különböző törvényeket, amiket az adatvédelem miatt létrehoztak.

Forrás: https://www.infosecurity-magazine.com/news/raising-bar-privacy-trust-online/

Fotó: Markus Spiske / Unsplash

menu
menu