Az új Gmail frissítés támogatja majd az adathalászat elleni harcot

Az új Gmail frissítés támogatja majd az adathalászat elleni harcot

Ellenőrzött logók érkeznek, amik megnehezítik majd a csalók számára a márkák hamisítását.

A Google új biztonsági funkcióval egészíti ki majd a Gmailt, ami megnehezíti majd a márkák megszemélyítését az emailekben. Az elkövetkező hetekben kezdik meg a BIMI támogatás bevezetését. A BIMI egy ipari szabvány, amelynek célja, az erős küldőfél hitelesítés bevezetése. Az emailek címzettjeinek és az email biztonsági rendszereinek fokozottabb bizalmat nyúlt az emailek forrása iránt, hogy megakadályozzák a márka megszemélyesítési kísérleteket.

A vállalatok emailjeit a DMARC segítségével fogják érvényesíteni, amiben megerősítést nyer a vállalat logója is. Amint ezek a hitelesített emailek átmennek a Google visszaélések elleni ellenőrzésén, a Gmail megkezdi a szervezet emblémájának megjelenítését a szolgáltatás avatar helyén. Ezáltal a felhasználók tudják, hogy ezek az emailek közvetlenül egy vállalattól származnak, nem pedig valamilyen csalótól, aki másnak akarja kiadni magát.

A Google szerint a BIMI-t úgy tervezték, hogy könnyű legyen az integrálás a már működő DMARC-val rendelkező szervezetek számára és miután konfigurálták az érvényesített logók jelennek meg a vállalatok domainjéről és aldomainjéről származó emailen. Az AuthIndicators munkacsoport elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Gmail BIMI támogatása megnyeri a márkabiztonságot és a fogyasztók bizalmát egyaránt. A szervezetek így átfogóbb email élményt tudnak nyújtani az ügyfeleknek, megerősítve az email küldők hitelességét.

A BIMI előnyeinek kihasználása érdekében a vállalatoknak először el kell fogadniuk a DMARC-ot, mielőtt a logójukat hitelesített jel tanúsítvánnyal hitelesítik. A Gmail felhasználóknak nincsen semmi dolguk, a következő hetekben egyre több beérkezett emailnél látják majd a céges logókat.

Forrás: https://www.techradar.com/news/gmail-update-will-go-some-way-to-eliminating-phishing-once-and-for-all

Kiemelt kép: Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk / Unsplash

menu
menu