Az EU több millió eurós tervet mutatott be a globális chiphiány leküzdésére

Az EU több millió eurós tervet mutatott be a globális chiphiány leküzdésére

Egy sor intézkedést mutattak be, amivel szeretnék javítani a kontinens képességét ebben az iparágban.

A koronavírus járvány okozta globális chiphiány és a technológia térnyerése számos országot és térséget kényszerített arra, hogy újraértékeljék az ellátási láncukat és a termelési képességeiket. Az Európai Unió szerint a hiány felfedte a gyengeségeiket mind a geopolitka, mind pedig a beszállítók tekintetében.

Margrethe Vestager, a Europe Fit for the Digital Age ügyvezető alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a chipekre szükség van a zöld és digitális átálláshoz valamint Európa versenyképességéhez. Többet kell tenni az innováció, a kutatás, a tervezés és a termelési létesítmények terén is.

Az „The European Chips Act” egy 43 millió eurós csomag, amely fokozni kívánja Európa meglévő technológiai és kutatási képességeit különböző finanszírozások és beruházásokon keresztül, közben pedig támogatást nyújtana további gyártási és forgalmazási forrásokhoz is. Ursula von der Leyen, az EB elnöke kijelentette, hogy a The European Chips Act megváltoztatja Európa egységes piacának globális versenyképességét, rövid távon növelni fogja a jövőbeni válságokkal szembeni ellenálló képességet, mert lehetővé teszi, hogy előrejelezzék és elkerüljék az ellátási lánc zavarait.

Forrás: https://www.techradar.com/news/eu-reveals-billion-euro-plan-to-help-it-tackle-global-chip-shortage

Kiemelt kép: Umberto / Unsplash

menu
menu