Az ékezetes .hu bevezetése nyilvántartási káoszt okoz

Az ékezetes domain nevek bevezetése megbénította a regisztrációs rendszert.

A mai naptól igényelhetők a magyar ékezetes karaktereket is tartalmazó .hu végződésű domain nevek. A domainABC-hez eljutott információk szerint a központi nyilvántartó rendszer szoftverének néhány funkciója a változások miatt meglehetősen akadozva és instabilan működik.
A regisztrátoroktól a 14 napos meghirdetésre "beküldött" nevek február 26-tól nem jelennek meg a nyilvános várólistán. Az aktuális lista szerint a napi átlagos 160-180 igénnyel ellentétben 26-án mindössze egyetlen bejegyzési bejegyzési kérelem volt.
A hiba megjelenésével azt a funkcióját veszíti el a lajstrom, amiért létrehozták, vagyis a nyilvános betekintéstől esnek el a regisztrálni szándékozók, illetve az érdekeiket védeni szándékozó védjegy- illetve egyéb jogtulajdonosok. Az meghatározott 14 napot pedig a Nyilvántartónál lévő hiba miatt nem terjeszthetik ki 20 napra, mert azzal a leendő domain tulajdonosokat tévesztik meg.
A már bejegyzett nevek esetén is hamis adatokat szolgáltat a lekérdező. Igy például a cd-dvd.hu domain esetén elbírálás alatti státuszt jelez, a valóság szerint pedig már a névhez tartozó honlap kifogástalanul működik….
A valótlan információkat szolgáltató várólista és lekérdezőnek köszönhetően a domainjeik után érdeklődő ügyfelek telefonjai és emailjei miatt a regisztrátorok ügyfélforgalma jelentős mértékben megnőtt, amely begyűrűződést eredményezhet és tovább lassulhat a regisztráció.

menu
menu