Az 5G megváltoztatja a világot, Kína szeretné az utat mutatni!

Az 5G megváltoztatja a világot, Kína szeretné az utat mutatni!

Kína teljes erővel halad előre az 5G bevezetésével, amit alig lassított le a világjárvány. Ez közte és az USA között, a 4G bevezetése után, egy újabb versenyt indított.

Az 5G az egész világon megjelenő vezeték nélküli technológia következő generációja, amely sokkal gyorsabb vezeték nélküli szolgáltatást és kétirányú kommunikációt ígér. Az az ország, amely az 5G telepítésében vezet, előnyt szerezhet e jövő technológiák bevezetésében. A 4G esetében az USA olyan szolgáltatásoknál élvezett előnyt, mint a Facebookon történő élőzés vagy az Uber és ahhoz hasonló utazási megosztási szolgáltatások.

2020 az 5G éve lesz?

Az előrejelzések szerint 2020-ban berobbant volna az 5G, de a koronavírus közbeszólt. Mégis meglepő, hogy Kína volt az első ország, amit a járvány sújtott, de nagyrészt felépült az ország és az 5G bevezetése folytatódott. Ebben az évben az 5G előfizetések nagy része Kínából származik, ami tovább erősíti ezt a tényt.

Hogy állnak az országok a bevezetéssel?

Az USA egyik legnagyobb vezeték nélküli szolgáltatója 2019-ben kezdte el az 5G bevezetését és tervek szerint 2020-ra berobbant volna ez a szolgáltatás, de a koronavírus lassította a munkát. Az egyik nagy cég vezérigazgatója nyilatkozta, hogy az 5G üzembe helyezése folyamatos, de a munkaerőpiacon nagy a váltakozás, mivel a vírushelyzet továbbra sem enyhült az országban.

Míg az Egyesült Államokban a telepítést kizárólag a magánszektor hajtja végre, Kínában a kormány vezeti ezt. Van egy olyan kezdeményezésük is, mely magába foglalja a technológia fejlesztését az elektromos járművektől kezdve az okostelefonokig, végső céljuk, hogy utolérjék és meghaladják a nyugati riválisokat.

A 4G-nél láttuk, hogy bármelyik ország vezet a legújabb technológia fejlesztésében és bevezetésében, annál nagyobb gazdasági növekedést fog elérni, amivel technológiai, gazdasági és geopolitikai hatalmat is szerezhet. A következő ipari forradalom, amely a mesterséges intellingenciát és a big data-t fogja világszerte bevezetni, nagyban függ majd az 5G hálózattól is. Az 5G-s győztes potenciálisan győztes lehet az előbb említett területeken is, és óriáis hatalommal és befolyással bírhat az egész világon. Kíváncsian várjuk, hogy 2020 második fele mit hoz ebben a témában!

Forrás: https://www.cnet.com/news/5g-will-change-the-world-and-china-wants-to-lead-the-way/

menu
menu