A WordPress már a világ weboldalainak 40%-át biztosítja

A WordPress már a világ weboldalainak 40%-át biztosítja

A világ legnépszerűbb CMS rendszere tovább növekszik, a W3Techs új adatai azt mutatják, hogy a világ weboldalainak 40%-át már a WordPress-t használja.

A növekedés egyik oka, hogy a WordPress által üzemeltetett webhelyekhez több, mint 58.000 WordPress plugin és több, mint 8000 WordPress téma érhető el, fogalmazhatunk úgyis, hogy szinte egy külön „világ” épült köré.

Továbbá rengeteg vállalat él meg abból, hogy WordPress webhelyeket készítenek vagy a felhasználókat tanítják arra, hogy ők hogyan készíthetik el. Ide tartoznak azok a cégek is, akik WordPress tárhelyeket értékesítenek, amikhez az alapvető beállításokat is elvégzik.

A legfrissebb statisztikákhoz a W3Techs az Alexa legjobb 10 millió webhelyének adatait, valamint a Tranco 1 millió legfontosabb listáját használta ahhoz, hogy elkerülje a duplikációkat, a spamoldalakat vagy azokat a webhelyeket, ahol kevés tartalom található.

A WordPress-t használó webhelyek közül, végződésen belül a legnagyobb használati aránnyal a .blog domain végződés rendelkezik 92,2%-kal, utána pedig a .news következik. Ez nem meglepő, hiszen alapjáraton anno a WordPress-t blogoldalak szerkesztésére hozták létre. Legmagasabb WordPress használattal Dél-Afrika vezet, utána Irán, Izrael, Spanyolország. Legkevesebbel pedig Kína, Dél-Korea és Oroszország. A növekedésre még igen nagy hatással lehetett a koronavírus is, hiszen a világjárvány óta még több vállalkozás és felhasználó készített új webhelyeket.

Forrás: https://www.techradar.com/news/wordpress-now-powers-40-of-the-worlds-websites

Kiemelt kép: Fikret tozak / Unsplash

menu
menu