A Microsoft továbbra is próbál rávenni minket a Bing használatára

A Microsoft továbbra is próbál rávenni minket a Bing használatára

Az Edge új oldalsávja a Binget helyezi előtérbe és középre.

A Microsoft Edge legújabb frissítésében egy vadonatúj oldalsáv menü van, amiben a Bing megjelenik, emellett pedig a felhasználó az oldalsávból meg tudja tekinteni az Outlookos emailjeit, keresgélhet az MSN böngészőjátékok között és még sok egyéb tevékenységet végezhet el, anélkül, hogy elhagyná a böngészőjét.

A Vivaldi felhasználók azonnal felismerik az új oldalmenüt, hiszen az a böngésző webpaneljéhez hasonlóan működik. Hasznos, ha az ember gyorsan akar egy feladatot elvégezni, de közben nem akarja elhagyni a böngészőt.

Az Edge felhasználók egy új funkciót is kapnak, ugyanis az új oldalsáv menüben elmenthetik a kedvenc webhelyeiket. Mivel az oldalsáv még nem elérhető, így sok webhely még nincs optimalizálva a kisebb képernyőfelületen való működésre. Ez majd biztos változni fog, amint az Edge felhasználók elkezdik ezt a funkciót használni.

Persze, akiket zavar ez az oldalsáv, azok a CTRL+SHIFT+/ billentyűkombinációval letilthatják, ugyanezzel pedig majd újra engedélyezhetik. Ha már ki szeretné próbálni az Edge új oldalmenüjét, akkor az Edge Canaryt kell használnia.

Forrás: https://www.techradar.com/news/microsoft-is-still-trying-desperately-to-get-you-to-use-bing

Kiemelt kép: Windows / Unsplash

menu
menu