A hivatalos megjelenés előtt már tesztelhető a WordPress 5.9

A hivatalos megjelenés előtt már tesztelhető a WordPress 5.9

A WordPress elindította az 5.9-es frissítés bétaverzióját, aminek segítségével kiküszöbölhetik a hibákat.

Jelenleg a WordPress 5.9-es verzióját fejlesztik, aminek a bétaverzióját tesztelési célokra már elindították. A fejlesztők azt javasolják, hogy a bétát csak tesztwebhelyeken használják a tesztelők, mert ha bármi hiba ütközne ki, akkor ne az éles weboldalakon legyen probléma.

A végleges verzió megjelenése 2022. január 25-én várható, addig 3 módszer van, amivel tesztelhető a béta verzió. Első lehetőség, hogy telepíteni és aktiválni kell a WordPress Beta Tester beépülő modult. A második verzió a béta verzió közvetlen letöltése, a harmadik pedig a WP-CLI használata a következőre: wp core update –version=5.9-beta1.

A WordPress elmondta, hogy azért adják ki a béta verziót, hogy a hibák kijöjjenek és a végső megjelenésig javítani és csiszolgatni lehessen. A béta kiadás már 580 fejlesztést és közel 450 hibajavítást tartalmaz, a tesztelők pedig 200-nál több hibajegyet vittek már fel, így tényleg nagyon fontos a segítségük.

A legújabb verzió bemutatja a WordPress első blokkalapú témáját is a Twenty-Twenty-Two-t, így ez is alapos tesztelést igényel. Ha szeretne résztvenni a tesztelésben, akkor itt olvasható a részletes útmutató.

Forrás: https://www.techradar.com/news/you-can-now-test-wordpress-59-before-its-official-release

Kiemelt kép: Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk / Unsplash

menu
menu