A Google Chrome megszünteti a Windows 7 és a 8.1 támogatását

A Google Chrome megszünteti a Windows 7 és a 8.1 támogatását

2023 vége után a Chrome nem lesz letölthető a Windows 7 és 8.1 rendszereken.

A döntés érthető, hiszen a Google törekszik arra, hogy a modernebb operációs rendszerekre fókuszáljon, vagyis a Windows 10 és afeletti rendszerekre. Azoknak a felhasználóknak, akik még mindig a Windows 7 vagy 8.1-es rendszert használják, érdemes megfontolni, hogy a határidő lejárta előtt frissítsék a meglévő rendszerüket.

Ha a Google megszünteti a támogatást, akkor a felhasználók, akik a régebbi rendszereket használják, kockázatoknak lesznek kitéve. Nem férnek majd hozzá a biztonsági frissítésekhez és javításokhoz sem. Ezek a régebbi verziók különösen érzékenyek a rosszindulatú programokra és egyéb támadásokra.

Miért érdemes frissítenie az újabb Windows verziókra?

Az újabb verziók fokozott biztonsági funkciókat kínálnak, egyik alapfunkció a Windows Defender, mely automatikusan a háttérben fut és képes észlelni és eltávolítani a rosszindulatú fájlokat. A biometrikus bejelentkezés pedig segít abban, hogy személyes adataink még jobban védve legyenek. Tovább az újabb verziók számos olyan beállítást tartalmaznak, melyek segítenek javítani a böngészési élményt és válaszkészséget. Ezenfelül jobban optimalizáltak a számítógép hardverének hatékony használatára, így sokkal jobb teljesítményt lehet tapasztalni ezeknél a rendszereknél.

Nagyon fontos, hogy a frissebb verziók használatával a felhasználók hozzáférhetnek a legújabb alkalmazásokhoz és illesztőprogramokhoz, valamint a rendszer is sokkal több mindennel lesz kompatibilis. A megbízhatóság és a stabilitás is sokkal jobb lesz, hiszen jobb minőségű az új kód, így kevesebb összeomlást kell tapasztalniuk a felhasználóknak.

Forrás: https://www.namecheap.com/blog/chrome-drops-support-for-windows-7-amp-8-1/

menu
menu