A globális menedzselt biztonsági szolgáltatások piaca 2030-ra elérheti a 77 milliárd dollárt is

A globális menedzselt biztonsági szolgáltatások piaca 2030-ra elérheti a 77 milliárd dollárt is

A menedzselt biztonsági szolgáltatások (MSSP) megfizethető, hatékony megoldásokat kínálnak a szervezeteknek.

Ezek a szolgáltatások leginkább a vállalatok internetes eszközeinek, jelszavainak, biztonsági emailezéseinek védelmére szakosodtak. A piacot több fontos tényező is befolyásolja.

Napjainkban és az elmúlt években a kiberbűnözés gyakorisága folyamatosan nő. A felhőszolgáltatások és a különböző technikai újítások bonyolítják a biztonsági folyamatokat, így a kiberbűnözők könnyebben találják meg a réseket. Ezáltal egyre fontosabbá válik a végpontok biztonságának megvalósítása az adatvédelem szempontjából.

A legtöbb vállalkozást a költségvetési korlátok akadályozzák meg, hogy házon belüli biztonsági infrastruktúrát építsenek ki és sokkal jobban megéri nekik, ha kiszervezik MSSP-knek. Az MSSP szolgáltatások bármilyen méretű szervezetnek, cégnek elérhető, ezáltal a piac is sokkal könnyebben növekszik.

A Covid-19 is felpörgette a piacot, hiszen megindult egy digitális fellendülés, ami pedig megnövelte a kibertámadások kockázatát és számát is. Ezáltal az MSSP szolgáltatások használatának a száma is növekedett és fog is a jövőben.

Továbbá erősen befolyásolja még a piacot az adatbiztonsági tudatosság növekedése, a digitális üzlet fontosságának növekedése, valamint a személyre szabott szolgáltatások iránti kereslet.

Forrás: https://www.dailyhostnews.com/global-managed-security-services-market-to-reach-77-01-billion-by-2030

menu
menu