A Föld minden 100. lakosára jut egy-egy webcím

A Föld minden 100. lakosára jut egy-egy webcím

A Verisign negyedéves elemzése alapján ismét egy jelentős boom tapasztalható a domain piacon. A domain nevek száma az elmúlt egy évben radikálisan nőtt.

A Verisign negyedéves jelentése szerint összességében 63 millió második szintű webcím van bejegyezve. Ez 21%-os növekedést jelent az elmúlt év azonos időszakában mért adatokhoz képest.
A szám azt jelenti, hogy a Föld minden 100. lakosára jut egy-egy domain.
Az elmúlt egy év robbanásszerű növekedésében leginkább a legutóbbi negyedév játszik szerepet, mivel ebben a 3 hónapban összesen 4,7 millióval növekedett az állomány. Ekkora változásra egyetlen korábbi mért ciklusban sem volt példa. A domainek tulajdonosainak 70%-a újította meg a webcímét, ami szintén növekvő tendenciát mutat.

Champ Mitchell, a világ legnagyobb regisztrátorának, a 7,5 domaint kezelő Network Solutionsnak a vezetője jelentős növekedést 2002. vége óta regisztrálják és folyamatosan növekvő tendenciát mutat a piac.

A bejegyzett nevek használatára vonatkozóan is pozitív elmozdulás tapasztalható. A webcímek 72%-a kapcsolódik valamilyen honlaphoz, vagy e-mail szolgáltatás van hozzá társítva, míg másfél évvel ezelőtt ez a mutató alig haladta meg az 55%-ot.

menu
menu