A Chrome aktívan el fogja irányítani a bizonytalan webhelyekről

A Chrome aktívan el fogja irányítani a bizonytalan webhelyekről

A Google az új funkción dolgozik, mely automatikusan elirányítja Önt a nem biztonságos webhelyekről.

A nem biztonságos webhelyek, azok melyek még a mai napig HTTP-t használnak HTTPS helyett. A Chrome a tavalyi kiadástól kezdve kezdte figyelmeztetni a felhasználókat a webhelyek bizonytalan űrlapjairól is, hogy megakadályozzák a felhasználókat abban, hogy bizalmas információkat adjanak meg egy esetleges nem megbízható oldalon.

Most azonban a vállalat azt tervezi, hogy csak HTTPS módot ad hozzá majd a legújabb Chrome verzióhoz. Amint ez a funkció elérhető lesz, úgy a böngésző biztonsági beállításainál megjelenik egy „Mindig biztonságos kapcsolatok használata” opció is. Ha ez a gomb be van kapcsolva, akkor a Chrome minden HTTP oldal betöltése előtt figyelmeztet. Minden olyan webhelyet, ami HTTP-t használ, de a felhasználó megengedi a látogatását, azt a böngésző elmenti és nem kérdezi meg többször.

Ez a váltás alapértelmezett mód szerint le lesz tiltva, így a felhasználóknak kell majd külön engedélyezni. A csak HTTPS mód még fejlesztés alatt áll, várhatóan a 93. vagy 94. Chrome verzióban fog megjelenni. A 93. verziót augusztusra, míg a 94. verziót szeptember vége felére tervezik.

Forrás: https://www.techradar.com/news/google-chrome-will-actively-direct-you-away-from-insecure-websites

Kiemelt kép: FLY:D / Unsplash

menu
menu