A ChatGPT hamarosan meg tudja jegyezni a beszélgetéseit

A ChatGPT hamarosan meg tudja jegyezni a beszélgetéseit

Új funkció fog kapni a ChatGPT, a memóriát!

Az OpenAI közölte, hogy tesztelnek egy olyan funkciót, amely lehetővé teszi a ChatGPT-nek, hogy emlékezzen a felhasználók által a chatbottal megvitatott dolgokra a jövőbeni beszélgetések során.

Az ingyenes és a Plus fizetős csomgag felhasználóinak egy kis része a héten eléri ezt a funkciót, de hamarosan szélesebb körű bevezetést is terveznek.

A funkció arra lesz jó, hogy a korábbi beszélgetéset során megvitatott dolgokra emlékszik a ChatGPT és így nem fogja újra elismételni az információkat, sokkal hatékonyabbak lehetnek a jövőbeli beszélgetések.

Hogyan működik?

Csevegés közben megkérheti a ChatGPT-t, hogy emlékezzen valami konkrét dologra, a memóriája annál jobb lesz, minél többet használja majd. Ezt a memóriát a felhasználó irányíthatja, a beállításokban ki lehet majd kapcsolni, ilyenkor nem hozhat létre és nem használhat emlékeket. Ha szeretné, hogy a ChatGPT valamit felejtsen el, akkor a beállításokban tudja törölni a memóriáját. Fontos, hogy egy beszélgetés törlése, nem törli a memóriát.

Memória nélküli beszélgetésekhez használja az ideiglenes csevegést, ezek nem jelennek meg az előzményekben, nem használnak memóriát.

Céges felhasználás esetén hatékonyabb lehet a munkavégzés. Miért?

A ChatGPT munkahelyi felhasználása esetén a memória hasznos lehet, ilyen esetben megtanulhatja a cég kommunikációs stílusát, preferenciáit, időt takaríthat meg és relavánsabb válaszokat kaphat. Képes megjegyezni a hangszín-, hang- és formátumbeállításokat és automatikusan tudja alkalmazni blogbejegyzés piszkozatok elkészítéséhez. Kódolás során például a korábban megadott keretrendszereket is meg tudja jegyezni.

Részletesenn az openai.com oldalon olvashat az új funkciókról!

menu
menu