Visszavonásra kerül két domain regisztrátor licensze

Visszavonásra kerül két domain regisztrátor licensze

Két orosz domain regisztrátor .com/.net/.org domain regisztrátori szerződése megszűnik tartozásaik miatt.

A domain nevek felügyeletét ellátó szervezet, az ICANN honlapján hozta nyilvánosságra, hogy két domain regisztrátori szerződéssel rendelkező szervezettel a fennálló szerződéses jogviszonyát nem újítja meg. Mindkét érintett szervezet moszkvai központú. Az ISPREG Ltd. és a SBNames Ltd. akkreditációjának elvesztéséről mindkét regisztrátor értesítést kapott.

Az értesítésből kiderül, hogy az ICANN azért kényszerült a döntés meghozatalára, mert a regisztrátor szervezetek az ICANN részére fizetendő időszakos díjakat részben illetve egyáltalán nem fizette be. A két szervezetet az ICANN felszólította arra, hogy az ICANN által birtokolt minden védjegyet távolítson el a honlapjáről.

Az ICANN megkezdte azt a folyamatot, amely keretében a regisztrátor cégek ügyfeleit értesíti az eseményekről. A mostani eset nem egyedülálló. 2008-ban a RegisterFly néven szolgálató domain regisztrátor ment csődbe. Akkor százezres nagyságrendben kellett ügyfelek domain neveit “átköltöztetni” más szolgáltatóhoz. Az eset ismét rávilágít arra, hogy a domain regisztrátor megválasztásánál egyik legfontosabb szempont a stabil piaci és gazdasági pozíció megléte.

 

AZ ISPREG részére küldött levél

http://www.icann.org/correspondence/giza-to-petrov-ispreg-09feb10-en.pdf

Az SBNames részére küldött levél

http://www.icann.org/correspondence/giza-to-petrov-sbnames-09feb10-en.pdf

menu
menu