Újabb szigorítások a biztonság érdekében

Újabb szigorítások a biztonság érdekében

Jövő augusztustól az e-mail cím csere vagy a tulajdonos nevének módosítása a com/net/org/info/biz domain nevek esetében sem lesz egyszerű

A domain nevek kiosztásáért felelős legfelsőbb szervezet (ICANN), a már korábbi szigorítások után újabbakat vezet be 2016.08.01-től.

 

Korábbiak:
– A domain nevek kapcsolattartói adataiban (whois kontakt) használt e-mail címek működését ellenőriznie kell a domain regisztrátoroknak. Ha az ellenőrzés sikertelen, akkor fel kell függesztenie a domain név működését mind a weboldal, mind az e-mailre vonatkozóan.
– A domain nevek lejáratáról értesíteni kell a domain név tulajdonosát is. Korábban elegendő volt a domain név számlafizetőjét értesíteni.

 

2016.08.01-től érvényes szigorítások:
– Amennyiben a domain név tulajdonosának nevét vagy e-mail címét lecserélik azt mind a régi mind az új tulajdonosnak meg kell erősíteni.
– A sikeres tulajdonos váltást követően a regisztrátornak 60 napig meg kell akadályozni, hogy a domain nevet másik regisztrátorhoz átregisztrálják. (lock)

 

A fent említett szigorítások az úgynevezett gTLD (Generic top-level domain) nevekre vonatkoznak, azaz a com/net/org/info/biz stb. domain nevekre, de például a hu/eu/at/de stb. országokhoz köthető domain végződésekre nem.

 

Forrás: https://www.icann.org/resources/pages/transfer-policy-2015-09-24-en

menu
menu