Regisztrátorrá vált a Google

Regisztrátorrá vált a Google

A google kiváltotta a 7 nemzetközi domain végződés regisztrátori jogát.

Az intenetes keresők piacát vezető Google Inc. a múlt héten megszerezte 6 nemzetközi domain regisztrációs jogát (.biz, .com, .info, .name, .net, .org és .pro). A vállalat szóvivője nyilatkozatában kifejtette, hogy nem kívánnak a már meglehetősen telített piacra belépni, a közel 9000 $-os regisztrátori jogot csak a domain nevek piacán tapasztalható nagy ütemű fejlődés tanulmányozásához kívánják hasznosítani…
A magyarázat esetleg elfogadható, hiszen az intenetes kereskedelem piacán kitűnő pozícióban jegyzett Amazon is regisztátorrá vált másfél éve, azonban regisztrátori gyakorlatot nem folytat a mai napig.
A szakértők a Google legújabb lépését két módon magyarázzák: az egyik csoport szerint ha valóban nem akar a regisztrátori piacba belefurakodni a Google, akkor a domain nevekkel kapcsolatos szabályozásról, első kézből történő értesülés miatt kívánja a domain kiosztási lehetőséget megszerezni. A másik szakértői csoport azonban úgy értékeli, hogy a Google által indítandó új szolgáltatások domain neveinek regisztrálását akarja a cég cégen belül tartani és az információk kiszivárogtatásának kockázatát minimalizálni. A cég ugyanis az ingyenes levelező szolgáltatásának (gmail.com) indulása óta számos csatát vívott meg domain nepperekkel. Mindkét csoportnak lehet igaza, mert a cég egyszerűbben is megoldhatta volna a regisztrátori piacra való belépést azzal, ha már egy tevékenykedő kisebb regisztrátor céget vásárolt volna fel annak tapasztalataival és ügyfélkörével együtt.

menu
menu