Elkelt a domain regisztrácós piac nagyhala

Elkelt a domain regisztrácós piac nagyhala

A befektetéssel foglalkozó General Atlantic bejelentette, hogy megvásárolta a Network Solutions domain bejegyző céget. Az alku értéke akár a 800 millió dollárt is elérheti.

A Network Solutions az első regisztrátor cég volt és sok éven keresztül egyedül uralta a piacot. Amíg a vonatkozó szabályok változtatásával nem tették lehetővé más cégek belépését is a regisztrációs üzletbe, egyedül a Network Solutions-nál lehetett webcímet bejegyeztetni. A normál regisztrációs díj két évre 70 dollár volt, ami nem tette könnyűvé, ha valaki egyszerre sok domaint akart regisztráltatni spekulatív céllal. A Network Solutions egyébként 2003-ig a domain regisztrációs piacot mai napig is meghatározó VeriSign részét képezte.
Habár a network Solutionst manapság már háttérbe szorították a jóval kedvezőbb áron dolgozó diszkontcégek, megmarad nekik a piac egy fontos része: a lejáró domaineké. Mivel az igazán jó általános doamin neveket nagyrészt a 90-es évek közepén jegyezték be, ezek regisztrátora a Network Solutions volt. A SnapNameszel kötött megállapodásának köszönhetően most a Network Solutions árverezheti el ezeket a neveket, időnként akár több százezer dolláros áron.
A Network Solutions most bejelentett tulajdonosváltása gyakorlatilag csak a pénzügyi háttér változását jelenti, így a felhasználók várhatóan semmit sem érzékelnek majd a változásból (ellentétben azzal az esettel, ha egy versenytárs vásárolta volna fel a céget).

menu
menu