Titkos regisztrátori adatok a nyilvánosság előtt

Titkos regisztrátori adatok a nyilvánosság előtt

A <a href="http://www.webhosting.info" target="_blank" title="webhosting.info">www.webhosting.info</a> által közölt statisztika bepillantást enged a regisztrátorok által bejegyzett domain nevekről készült kimutatásba.

Heti linkajánlónk keretében egy olyan weboldalt ajánlunk olvasóink figyelmébe, amely bepillantást enged a regisztrátorok – egy része által titkosan kezelt – adatok tárházába. A webhosting.info által keddenként frissített lista bemutatja, hogy egy-egy országban a regisztrátorok hány „nemzetközi” (.com, .net, org, .info, .biz) végződésű domaint szolgálnak ki. A hetente aktualizált kimutatás arra is választ ad, hogy egy-egy regisztrátor hány új domaint foglalt le az elmúlt héten illetve hány domain megújítását nem rendelte meg az ügyfele a cégnél. Az oldalon lehetőség nyílik a regisztrátorok közötti „ügyfél mozgások” lekérdezésére is: egyértelmű választ kaphatunk arra, hogy hány domain került át egyik regisztrátortól egy másik domain regisztrációval foglalkozó céghez.

Hazánkban titkos!

Sajnos a domainabc.hu által néhány hónapon keresztül, hetente készített .hu domain tartományról szóló hasonló statisztika létrehozását az Internet Szolgáltatók Tanácsa megakadályozta egy technikai módosítással, így a .hu végű webcímekről hasonló kimutatás nem készülhet.

A webhosting.info magyar regisztrátorokra vonatkozó statisztikája

menu
menu