Szép új világ: jó tartalom=készpénz

Szép új világ:  jó tartalom=készpénz

Az .info domaint használók számára kiírt pénzdíjas pályázat eredményeit hirdették ki.

Az egyes domain végződések nyilvántartását végző szervezetek anyagilag is érdekeltek abban, hogy többen válasszák az általuk koordinált végződést. Ez nagyobb nyilvánossággal járó akciókkal, marketing fogásokkal mesterségesen befolyásolható folyamat.  Az .info nyilvántartója az Afilias pályázatot írt ki az .info domaineket használó honlapok számára, melyben a legjobb .info végű internetes kikötőket készpénzzel díjazta. Az első ilyen kiírás eredményének kihirdetésére a tegnapi napon került sor. Az első kiírásra 18 országból összesen 50 pályázó jelentkezett, amelyből 10 finalistát választott ki a szervezet. A legjobbnak a német tartomány, Türingia információs honlapja, a Thueringen.info bizonyult, amiért 7500 $-t kap. Második a GPS-Tour.info lett, amely egy közösségi, utazási oldal. A portált üzemeltető vállalkozás 5000 $-ral lett gazdagabb. Harmadik helyre egy amerikai turisztikai portál a Turkel.info került, amiért 3000 $ jár. Az oldal nagy érdekessége, hogy www nélkül nem jeleníthető meg, amely egy jelentős beállítási bakinak tekinthető.
Az Afilias alelnöke Roland LaPlante sikeresnek ítélte meg az akciót. „Az info tartomány bebizonyította, hogy milliónyi sikeres web site alapját képezi. A 2009-es pályázatunk győztesei jól szemléltetik, hogy az .info alatt található információk hasznosak és könnyű őket megtalálni”.

A kezdeményezés a domain regisztrációs világ új vetületeit vetíti elő: az újabb és újabb végződések megjelenésével egyre erősebb verseny fog kialakulni a végződéseket fenntartó szervezetek között és eddig nem alkalmazott eszközökhöz lesz kénytelen nyúlni a legtöbb tartomány felügyelője.

 

menu
menu