Kutakodás múltbéli jogvitákban

Kutakodás múltbéli jogvitákban

Hétfői linkajánlónk az elmúlt évek domain jogvitáit feldolgozó keresőmotorban található.

Az elmúlt napokban új domain témájú honlapok után kutatva akadtam egy igazi gyöngyszemre. A DomainFight.net egy igazi hiánypótló oldal a domain jogviták témakörében. Az oldal a két legjelentősebb vitarendező fórum a WIPO és a National Arbitration Forum által tárgyalt ügyeket dolgozza fel az Internet hőskoráig visszamenőlegesen. Az eddigi esetek között a döntés teljes szövegében, a domain névben, de a felek neveiben is lehet keresgélni.

Próbára tettük.

A „Hungary” szóra rákeresve összesen 2 olyan ügyet talált a DomainFigt.net, amely esetén a karakterlánc szerepelt a domain névben. A walmarthungary.com és a cnnhungary.com domainek esetében is a védjegy jogtulajdonos kapta meg a domain kezelési jogát.

Magyarország angol elnevezése a adatbázis szöveges állományaiban összesen 29 vitás ügyben található meg. Az angol nyelvű döntések között megtaláljuk a malev.com, a magyar vállalkozás által sikerre vitt casino-monaco.com ügyét is. Az találatok között megtalálható az első nemzetközi szintű jogvitát kiváltó zwackunicum.com  és zwackunicum.com ügye is.

A kereső hasznos lehet a domain jogvitákban érdekelt felek és ügyfeleiket képviselő ügyvédi irodák számára is.

menu
menu