Végre! Gyorsul a .hu regisztrációs folyamata

Végre! Gyorsul a .hu regisztrációs folyamata

Több változást jelentett be az ISZT

A .hu domain nevek nyilvántartását és felügyeletét ellátó szervezet, az Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesülete (ISZT) az elmúlt napokban több változást is bejelentett, amely a hazai domain regisztrációs rendszert érinti.

Óránkénti frissülés

A bejegyezni kívánt .hu domain nevek az un. kéthetes várólistán jelennek meg. Az ISZT az eddigiekben a listát naponta két alkalommal frissítette: délben és éjfélkor. Egy fejlesztésnek köszönhetően a jövőben már óránként frissül a várólista. A változásnak köszönhetően a bejegyezni kívánt domain nevekről hamarabb juthatunk információkhoz.

A .hu domain regisztrációs rendszerben eddig naponta két alkalommal frissültek a zóna beállítások. Ezt követően már óránként frissül a zóna. Kivételt képez a az éjfél és hajnali 3 közötti időszak. A  nyilvántartási redszerbe minden óra 30. percéig érvényre juttatott névszerver módosítások a következő egész órakor
publikálódnak a névszerverekben. Ezzel a folyamattal egy régóta kifogásolt problémát oldott meg a Nyilvántartó.

Már nem kell postmaster

A harmadik változásnak várhatóan a rendszergazdák örülnek majd a leginkább. A Domainregisztrációs Szabályzatban a domain technikai működőképességére vonatkozó pont szerint „legalább egy levelezési (mail) szerver működését, amelyen a postmaster@ címre érkező leveleket az adott domain kezelője fogadja, és képes az RFC-2822 követelményeknek megfelelő szabványos formátumú levelet küldeni.”. Az elmúlt napokban bevezetett változás szerint a postmaster@ email címeknek a jövőben csak akkor szükséges beállítva lennie, ha a domainhez tartozik un. MX rekord.

 

 

menu
menu